Håndboldsæsonen er definitivt slut, og stillingen bliver fastfrosset, som den står.

Det betyder hos herrerne, at Aalborg Håndbold er mester, mens Nordsjælland Håndbold rykker ned. Hos kvinderne får Team Esbjerg guld, og EH Aalborg rykker ned i 1. division.

Det oplyser Dansk Håndbold Forbund (DHF) på forbundets hjemmeside.

Hos DHF er man ærgerlig over afslutningen af sæsonen:

Stefan Madsens Aalborg-mandskab bliver kåret til dansk mester i herreligaen, da nordjyderne lå nummer et, da al spil blev suspenderet.
Stefan Madsens Aalborg-mandskab bliver kåret til dansk mester i herreligaen, da nordjyderne lå nummer et, da al spil blev suspenderet. Foto: Henning Bagger
Vis mere


»Det er ingen hemmelighed, at det her scenarie er det værst tænkelige, der kunne ske for dansk håndbold. Jeg er frygteligt ked af, at vi har måttet træffe den her beslutning, men det er desværre den eneste rigtige set i lyset af den situation, vi står i. Selve afgørelsen er for os i Dansk Håndbold Forbund at se den bedste af de mulige scenarier,« siger formand Per Bertelsen.

Direktøren for Divisionsforeningen, Thomas Christensen, er ligeledes ked af den bratte afslutning:

»Jeg har svært ved at beskrive med ord, hvor sørgeligt jeg synes, det her er. Men omvendt er vi nødt til at træffe en beslutning, og derfor har vi tilsluttet os det forslag, som Dansk Håndbold Forbunds administration har fremlagt for udvalget i professionel håndbold. Nu skal vi lige sluge den her pille og så se fremad i forhold til, hvordan vi alle kommer mindst smertefuldt igennem krisen.«

Forsamlinger på mere end ti personer blev mandag aften forlænget til den 10. maj, og forbuddet mod store forsamlinger gælder frem til og med august.

Jesper Jensens Esbjerg-hold bliver kåret til dansk mester i kvindernes liga, da vestjyderne lå nummer et, da al spil blev suspenderet.
Jesper Jensens Esbjerg-hold bliver kåret til dansk mester i kvindernes liga, da vestjyderne lå nummer et, da al spil blev suspenderet. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Det meddelte statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde.

Den udmelding betød derfor, at der ikke måtte spilles håndbold til og med den 10. maj, mens der ligeledes ikke måtte komme tilskuere i de danske håndboldhaller indtil september.

Og derfor valgte DHF at tage konsekvensen allerede dagen derpå.

Dagens beslutning betyder også at, TMS Ringsted rykker op i den danske herreliga, mens Vendsyssel Håndbold rykker op i den bedste kvindelige række.