Ingen tilskuere frem til august.

De helt store sportsgrene som fodbold og håndbold har lange udsigter til at kunne spilles for tilskuere.

Sådan tolker direktør Morten Mølholm i Danmarks Idrætsforbund (DIF) udmeldingen mandag aften fra statsminister Mette Frederiksen (S).

»Der har vi virkelig en hårdt ramt sektor. Det, der er meldt ud nu, er, at de store arrangementer er aflyst til og med udgangen af august for tilskuere, og der kan ikke spilles noget som helst frem til 10. maj.«

»Vi er super hårdt ramt, men jeg kan ikke vurdere, om det er realistisk at spille turneringerne færdige. Men selv hvis man efter 10. maj kan spille uden tilskuere, så er der jo stor forskel på at opleve en fodboldkamp med og uden tilskuere.«

Mette Frederiksen fortalte mandag aften, at forbuddet mod forsamlinger på mere end ti personer er blevet forlænget og gælder frem til den 10. maj. Det lukker ned for al sport i perioden.

Samtidig forbydes store forsamlinger helt frem til og med august måned, hvilket formentlig betyder, at sportsgrene bliver spillet for tomme tribuner frem til september.

»Økonomisk og sportsligt og for tilskuerne er det synd. Det er et hårdt slag for vores sektor,« siger Morten Mølholm.

Mandag aften ønsker Divisionsforeningen ikke kommentere, hvad statsministeren udmelding kommer til at betyde for fodbold i Danmark:

»Vi skal sætte os ned og kigge på det. Nu har vi fået den her udmelding, og så undersøger vi, hvad den indebærer, og så melder vi ud,« siger Claus Thomsen og tilføjer:

»Der er nogle datoer, vi forholder os til, men hvad den (statsministerens udmelding, red) kommer til at betyde, kan jeg ikke sige noget om lige nu.«

Fredag meddelte Udvalget for Professionel Håndbold, at der seneste 20. april vil blive truffet en beslutning om, hvorvidt sæsonen i ligaerne og 1. division kan spilles til ende.

Udvalget understregede, at der kan komme en udmelding tidligere.

'Frem mod en afgørelse 20. april vil Udvalget for Professionel Håndbold arbejde på det scenarie, der hedder, at der ikke spilles mere håndbold i år,' skrev Dansk Håndbold Forbund (DHF) på sin hjemmeside fredag efter mødet.

Direktør Morten Mølholm oplyser over for Ritzau, at DIF tirsdag vil oplyse om anbefalinger til aktiviteter i klubber og foreninger bredt.

Al sportsaktivitet i Danmark har været lukket ned siden marts måned.