Det er Team Esbjerg, der har stjålet rampelyset med forstærkninger i verdensklasse, men Odense Håndbold vil også lege med.

Onsdag har det forsvarende danske mesterhold meldt ud, at hollandske Larissa Nusser med øjeblikkelig virkning skifter København ud med Odense, hvor hun slutter sig til det i forvejen store slæng af hollandske stjernespillere.

»Jeg glæder mig til at skulle spille for Odense, og det er det rigtige skridt for mig at tage nu. Jeg har haft tre et halvt gode år i København Håndbold, hvor jeg har udviklet mig meget. Det er jeg meget taknemmelig for.«

»Jeg kan lide at være i Danmark, og den danske liga passer godt til mig. Odense er en stor klub med store ambitioner, og jeg håber, jeg kan bidrage til de ambitioner på bedste vis. Jeg glæder mig til at spille på et hold som Odenses, og jeg håber på at udvikle mig hver dag,« siger hun i en pressemeddelelse.

Larissa Nusser var med til at vinde VM-guld med Holland i 2019. I år røg det hollandske landshold, der også talte Odense-spillerne Lois Abbingh, Dione Housheer, Bo van Wetering og Kelly Vollebregt, ud i mellemrunden.

»Jeg glæder mig naturligvis over muligheden, og at Larissa og vi ønsker et skifte her og nu, efter vi er blevet ramt af endnu en svær knæskade på vores hold, da Mia Rej måtte udgå ved VM i Spanien,« siger Odense-træner Ulrik Kirkely.

»Larissa kan spille alle positioner i bagspillet, tænker rigtig godt håndbold og har store forcer i sit duelspil. Derudover kan hun dække op på højt niveau i både klassiske og mere offensive forsvarsvarianter. Jeg tror rigtig meget på, at vi kan være med til at give Larissa endnu flere kompetencer, som kan gøre, at vi som hold står endnu skarpere i fremtiden,« fortsætter han.

Odense-direktør Lars Peter Hermansen mener, at Odense har et godt fundament til at udfordre Esbjerg.

»Jeg synes, vi har en rigtig god trup, der kan udfordre de allerbedste. Vi er et godt sted på nuværende tidspunkt,« siger han til B.T. og understreger, at klubben altid holder øje med, hvad der rører sig på markedet.

Odense Håndbold har allerede offentliggjort, at Sidsel Mejlvang og Tonje Løseth fremover kan trække den orange trøje over hovedet. I begge tilfælde gælder det dog først fra sommeren 2022.

Esbjerg har markeret sig på transfermarkedet med tilgangen af den norske verdensmester Nora Mørk og den danske bronzevinder Kathrine Heindahl, der begge skifter til den vestjyske klub til sommer.

»Det er fedt, at Nora Mørk kommer til Danmark og spiller, og at de henter Heindahl. Men vi har gode stregspillere, som kan matche Esbjerg, og vi har Dione Housheer, der spillede et fantastisk VM,« siger Lars Peter Hermansen om Esbjergs oprustning.

Han mener, det er godt for ligaen og for interessen for kvindehåndbold i Danmark, at store profiler vælger den danske liga.

»Afstanden mellem bundklubberne og topklubberne bliver selvfølgelig større, men omvendt håber jeg, at det er med til, at andre ruster op og vil følge med,« siger Odense-direktøren.

»Det handler om, at produktet er så godt, at folk har lyst til at komme i hallen eller følge med bag skærmen. Der er mange andre ting, håndbold skal konkurrere med,« fortsætter han.

Andre læser også