Nikolaj Jacobsen luftede allerede sine tanker torsdag aften efter sejren over Qatar, og nu virker han til at have truffet en endelig beslutning: Emil Jakobsen bliver indlemmet i den danske trup.

Sådan lyder det fra landstræneren på et pressemøde fredag, hvor han understreger, at han ikke er bekymret for Emil Jakobsens parathed, selvom han har været seks dage i isolation på grund af en positiv coronatest.

»Han er mentalt i vatter. Og Emil har jo ikke haft nogen former for symptomer eller noget denne gang, så han skal ud og røre bolden i dag (til træning, red.), og så skal han i kamp i morgen,« siger Nikolaj Jacobsen.

Dermed tyder alt altså på, at den unge venstre fløj får sin slutrundedebut i lørdagens kamp mod Japan, hvor Danmark kan sikre sig en plads i kvartfinalen.

Omvendt betyder det formentlig, at Magnus Bramming ryger ud i kulden. TTH-spilleren kom til Kairo mandag og har imponeret med ni mål på 11 afslutninger i de to halvlege, han har spillet mod Argentina og Qatar.

Men Bramming er altså efter både Magnus Landin og Emil Jakobsen i landstrænerens hierarki.

Magnus Landin kæmper dog med en lille fibersprængning i den ene balle, og derfor har Nikolaj Jacobsen endnu ikke besluttet sig for, om der skal bookes en flybillet til Danmark med Brammings navn på.

»Den endelig plan med Magnus (Bramming, red.) er ikke lagt endnu. Nu må vi se, hvordan de næste dage forløber, og så lægger vi en plan der,« siger han.