Den danske landstræner Nikolaj Jacobsen er ikke tilfreds med corona-forholdene omkring måltiderne på EM-hotellet i Ungarn.

Det fortæller han på et pressemøde onsdag.

»Der kunne være en forbedring omkring måltiderne, så det ikke var den samme buffet, som holdene gik til, og så burde det være mere opdelt. Men det prøver vi at løse ved at være færre dernede ad gangen,« siger han og tilføjer:

»Det er det største kritikpunkt, må jeg sige. Vi er ikke opdelt nok.«

Kritikken kommer blot få timer efter, at den franske EM-lejr har været ude med skarp kritik af forholdene på deres hotel.

Nikola Karabatic og resten af de franske stjerner er nemlig stærkt rystede og utilfredse med det syn, de blev mødt af, da de tjekkede ind på hotellet.

Ifølge de olympiske guldvindere er holdet nemlig på ingen måde adskilt fra andre gæster på hotellet, der angiveligt heller ikke bærer mundbind.

Den danske landstræner er dog slet, slet ikke lige så skeptisk omkring corona-forholdene, som de franske stjerner.

Foto: Claus Bech
Vis mere

»Det er svært at undgå kontakt med de andre, og vi bumper også tit ind i hinanden, men vi har fået vores eget lokale, som vi bruger, og det er til at styre,« forklarer Nikolaj Jacobsen og fortsætter:

»Vi prøver at sige til os selv, at vi skal have så lidt smitte som muligt, og det er de vilkår, vi nu engang har. Men det er bare svært at holde helt ude.«

Også rutinerede Lasse Svan har lagt mærke til udfordringerne omkring buffeten, hvor hygiejnestandarden ikke er ens for alle mand.

»Vi har diskuteret, hvor sikkert det rent faktisk er, at vi deler buffet med de andre og sidder så tæt på dem, som vi gør i spisesalen. Der er plastikhandsker til rådighed ved buffeten, men vi kan godt se, at det ikke er alle, der gør brug af dem. Der er lidt risiko dér, og det er noget, vi snakker om. Vi sørger for at bruge handskerne, spritte af og bruge så lidt tid i spisesalen som muligt,« siger han.

Problemerne omkring buffeten har dog indtil videre ikke fået det danske EM-lejr til at klage til arrangørerne – endnu.

Den franske sportsavis L’Equipe skriver til gengæld, at det franske landshold har klaget til Det Europæiske Håndboldforbund, hvor sagen nu er landet på generalsekretæren Martin Hausleitners bord.

Mens adskillige EM-trupper har haft store problemer med coronasmitte de seneste dage, har Danmark blot haft et enkelt tilfælde.

Her er det målmand Jannick Green, der har måttet blive hjemme i Danmark, indtil han har afleveret to negative pcr-tests.

Danmark åbner torsdag aften EM-slutrunden mod Montenegro. Du kan følge kampen live her på bt.dk fra klokken 20.30.

Andre læser også