Han bor i en af de vildeste ejendomme i Nordjylland, ejer et flyselskab og en racerbane og kan kalde sig selv milliardær med et engagement i mere end 20 virksomheder.

Navnet er Eigild B. Christensen, og den nordjyske købmand er på mange måder årsagen til, at superstjernerne Mikkel Hansen og Mads Mensah næste år vender retur til Danmark.

Han har nemlig – sammen med ledelsen i Aalborg Håndbold – formået at gøre noget unikt i dansk håndbold: at lave en klub, som rent faktisk hænger sammen økonomisk.

I 10 år i træk har de forsvarende mestre præsenteret overskud, og det forstår man, når man kigger på ejeren Eigild B. Christensens imponerende erhvervskarriere.

Sonja og Eigil mødte hinanden i stormagasinet Salling, da Sonja var kun 15 år gammel. De har været sammen i 50 år.
Sonja og Eigil mødte hinanden i stormagasinet Salling, da Sonja var kun 15 år gammel. De har været sammen i 50 år.
Vis mere

Den typografuddannede nordjyde grundlagde sin milliardformue med salget af trykkerivirksomheden Color Print i 2006. Her indkasserede han angiveligt 635 millioner kroner.

Nu beskæftiger han sig med biler, boliger og fly – og hygger sig på sin private racerbane i spanske Guadix.

Eigild B. Christensen er kendt for sin lune personlighed med begge ben solidt plantet i den nordjyske muld, men han kan også finde ud af at skeje ud og åbne pengepungen for ... tvivlsomme investeringer:

»En af mine kammerater fortalte om den her racerbane, der måske kom til salg. Jeg tog kontakt til ejeren og testede den, og jeg faldt for den …«

Mads Mensah Larsen og Mikkel Hansen vender snuden mod Danmark og Aalborg Håndbold.
Mads Mensah Larsen og Mikkel Hansen vender snuden mod Danmark og Aalborg Håndbold. Foto: ANNEGRET HILSE
Vis mere

»Jeg blev ved med at ævle om den her bane til Sonja, og til sidst sagde hun, at hun ikke gad høre mere om det. 'Hvorfor køber du ikke bare den bane og nyder livet', sagde hun. Så endte vi med at købe den!«

Anekdoten er fra DR-dokumentaren 'Superrig med benene plantet i Aalborg', hvor den nu 67-årige rigmand fløj hele Aalborg-holdet til sin såkaldte 'hovsa-investering' i Spanien.

Sonja er livsledsageren, og sammen tegner de i dokumentaren billedet af et superrigt par i slutningen af 60erne, der på usnobbet vis bruger deres penge på velgørenhed, farverige arrangementer og på at hygge sig med deres venner.

De er eksempelvis ikke meget for fornemme restaurantbesøg og dyre middage – i stedet står Sonja selv for maden, da de i programmet inviterer alle deres venner med på en storartet picnic ved Trekroner Fortet.

Sonja og Eigil Christensen bor i Aalborg, men har også en lejliged i København. Parret er kendt for at engagere sig dybt i velgørenhed.
Sonja og Eigil Christensen bor i Aalborg, men har også en lejliged i København. Parret er kendt for at engagere sig dybt i velgørenhed.
Vis mere

Erhvervsmanden er også kendt som en erklæret lokalpatriot. Senest med sin store investering i det Aalborg-baserede flyselskab Great Dane Airlines.

Aalborg har en af Danmarks bedste lufthavne, og derfor skal byen da også have sit eget flyselskab, forklarer manden, der selv har brudt igennem lydmuren fra en tryg opvækst i en middelklassefamilie til milliardærtilværelsen.

I DR-dokumentaren viser Eigild B. Christensen sin humoristiske side, da han skal forklare om sin investering.

»Hvis man er milliardær og vil være millionær igen, skal man bare købe et flyselskab. Så det forsøger jeg på!«

En ung Eigild Bødker Christensen i Color Print i 90'erne. Nu er han milliardær.
En ung Eigild Bødker Christensen i Color Print i 90'erne. Nu er han milliardær. Foto: JESPER VOLDGÅRD
Vis mere

Det seneste regnskab fra flyselskabet var da også blodrødt. 25 millioners underskud i 2019-regnskabet og et frit fald i indtægterne på grund af coronapandemien.

Men Aalborg Håndbold er en helt anden historie. Siden selskabet i 2011 blev udskilt fra fodboldklubben AaB, har der været grønne tal på bundlinjen.

Tilskuerne strømmer normalt til Gigantium, når en verdensomspændende virus altså ikke hærger, og Aalborg Håndbold har manifesteret sig som en af klubberne med størst indtægt i dansk håndbold.

En unik præstation i en presset sportsgren, hvor underskud og lav egenkapital er hverdag for langt de fleste klubber.

Aalborg Håndbold har nydt gigantisk succes siden udskillelse fra fodboldklubben AaB i 2011. Det er blevet til mesterskaber i 2013, 2017, 2019 og 2020.
Aalborg Håndbold har nydt gigantisk succes siden udskillelse fra fodboldklubben AaB i 2011. Det er blevet til mesterskaber i 2013, 2017, 2019 og 2020. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Investeringen begyndte som lidt af en tilfældighed, forklarede Eigild B. Christensen i et interview til B.T. i 2019:

»Da jeg var yngre, spillede jeg fodbold. Men i min hjemby var der et talentfuldt hold. Her inviterede klubben mig på et tidspunkt til sponsormøde, og pludselig sad jeg med i bestyrelsen.«

»Jeg følte derfor en vis forpligtelse, da klubben for knap 10 år siden ikke længere var en del af AaB-koncernen, og jeg har absolut ikke fortrudt min involvering,« forklarede Eigild B. Christensen, der dengang understregede, at han slet ikke er på vej ud.

»Overhovedet ikke. Jeg elsker at følge de unge mennesker og ønsker at være med, lige så længe de kan holde mig ud. At komme ind i et omklædningsrum efter en vundet kamp er fantastisk.«

Milliardæren Eigild Bødker Christensen i sine yngre dage. Her ses han i 1997.
Milliardæren Eigild Bødker Christensen i sine yngre dage. Her ses han i 1997. Foto: JESPER VOLDGÅRD
Vis mere

»Det er svært at sige, hvad der var sket, hvis ikke jeg var gået med i projektet i 2010. Men det er indiskutabelt, at håndbolden i AaB-regi gav drønende underskud. Så måske ville der i Aalborg ikke have været håndbold på eliteniveau i dag.«

Men Eigild B. Christensen reddede klubben – og nu kan aalborgenserne se frem til at opleve to af Danmarks største håndboldhelte til næste sommer.