Frygten er der hver dag under dette EM for de danske landsholdsspillere.

Frygten for at blive smittet med corona, som kan betyde farvel og tak til slutrunden.

Indtil videre har Danmark holdt sig smittefri, efter keeper Jannick Green blev testet positiv i træningslejren op til afrejsen til Ungarn. Men torsdag står man i åbningskampen over for Montenegro, der i den grad har kæmpet med den forhadte virus.

Balkanlandet har været ramt af minimum otte positive coronaprøver fordelt på seks spillere og to trænere. Og det sætter tankerne i gang hos danskerne, der ud over at skulle besejre Montenegro helst ikke skal hive smitte med sig fra åbningskampen.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Ja, selvfølgelig er det bekymrende. Men omvendt bliver vi testet, og det gør de også, og så går jeg ud fra, at hvis alle test er negative for dem, der går på banen, så burde det ikke være noget problem,« siger landstræner Nikolaj Jacobsen om coronaudfordringen hos Montenegro.

Også Niklas Landin indrømmer, at det rumsterer i baghovedet på spillerne, at Montenegro kommer med smittetilfælde i bagagen.

»Det har vi jo, når der bliver ved med at dukke nye smittetilfælde op. Men det kan også opstå på vores hold, uden at vi ved, hvor det kommer fra. Vi satser selvfølgelig på, at der er ikke opstår noget efter kampen tre-fire dage efter,« siger han med henvisning til, at danskerne helst ikke skal indlevere en positiv prøve i kølvandet på opgøret.

Danmark er ud over Montenegro i gruppe med Slovenien og Nordmakedonien. Og især sidstnævnte har også været ramt af et coronaudbrud. Fem mand blev smittet kort før afrejse til slutrunden, mens Slovenien ligesom Danmark indtil videre kun har haft et enkelt smittetilfælde i truppen.

Indtil videre er det eneste danske smittetilfælde, Jannick Green, blevet hjemme i Danmark. Han testede fortsat positiv op til afrejse, og det sætter en stopper for hans deltagelse, indtil han kan teste negativ.

Skulle Danmark komme i bekneb på målmandsposten, har Nikolaj Jacobsen mulighed for at indkalde Emil Nielsen, der igen er smittefri efter at have været nede med coronavirus i december.

Meldingen er dog, at landstræneren kører videre med Niklas Landin og Kevin Møller som sine to muligheder på posten.

Danmark møder Montenegro torsdag klokken 20.30, inden man lørdag møder Slovenien og afslutter gruppespillet mandag mod Nordmakedonien.

Andre læser også