Det blev aldrig Niklas Landins EM-slutrunde. Det indrømmer han selv forud for bronzekampen mod Frankrig.

Vi er vant til, at han er banens bedste. At han redder Danmark, når det brænder på. At han leverer i de helt store kampe på den helt store scene.

Men sådan har det ikke være denne gang. Niklas Landin, landsholdsanfører, en af verdens bedste målmænd, har slet ikke fundet melodien ved EM i Kroatien.

En gennemgang af alle Landins slutrunder med det danske landshold viser da også, at det er den dårligste slutrunde fra målmandens side, hvis man kigger på redningsprocenten.Efter det skuffende semifinalenederlag til Sverige pegede landstræner Nikolaj Jacobsen på, at kampen blandt andet blev tabt på målmandsduellen.

Han sagde samtidig også, at det denne slutrunde aldrig helt blev Landins. Og det er hovedpersonen selv enig i.

»Det kan jeg jo kun give ham ret i. Det føler jeg heller ikke, at det gjorde. Og ja.. Jeg ramte aldrig den form, jeg gerne ville have ramt, til den her slutrunde. Så det kan jeg kun give ham ret i,« siger Landin, der ikke selv kan finde en forklaring på det.

LÆS OGSÅ: Nikolaj Jacobsen skærer igennem: Skifter to mand ud til EM-bronzekamp

»Nej, det ved jeg ikke. Jeg startede lidt skidt. Så kom jeg aldrig rigtig i gang. Ja… det ved jeg ikke, hvad det skulle være af grunde. Jeg har ikke lige nogen dårlig undskyldning.«

Forud for semifinalen kom det frem, at Landins gravide kone, Liv, måske kunne gå i fødsel når som helst. Med termin 6. februar og tiltagende plukveer er det noget, der selvsagt har floreret i Landins tanker.

Men ikke nok til, at han mener, at det er derfor, han ikke har præsteret.

»Jeg ved ikke, om det har spillet ind. Det håber jeg jo ikke. Altså.. Jeg spillede også VM i Qatar med tankerne på mit første barn derhjemme, og der synes jeg ikke, det var noget problem.«

På trods af semifinalenederlaget til svenskerne mener Landin, at landsholdet har taget nye skridt under den nye landstræner Nikolaj Jacobsen.

»Der har været nye ting, der skulle indarbejdes. Jeg synes, vi har rykket os på nogle punkter i forhold til, hvad der bliver spillet i angrebet i pressede situationer, og hvordan vi egentlig gerne vil have forsvaret til at stå. Jeg ved ikke, om vi har rykket os helt vildt, men jeg synes, der er kommet klarhed over de små ting i løbet af kampen. Jeg tror, at truppen er mere klar over, hvad der kommer til at ske i forhold til tidligere,« siger anføreren.

Nu står danskerne i en vanskelig situation rent mentalt. Der er stadig medaljer på spil mod Frankrig i bronzekampen, men visheden om at man lige netop missede EM-finalen fylder stadig.

»Vi har haft for vane at vinde semifinalerne, så det er en helt ny situation for os at stå i det her, men vi skal huske på, at der også stadig er andre store nationer, som er røget ud. Så vi skal selvfølgelig ind og klø på for at få en bronzemedalje. Det er alt andet lige federe at slutte af med end et nederlag.«

Danmark har tidligere vundet tre bronzemedaljer ved EM. Det var i 2002, 2004 og 2006.

Søndagens bronzekamp mod Frankrig spilles klokken 18. Du kan selvfølgelig følge den live her på BT.dk.