Casper U. Mortensen har som mange andre set tilbage på året, der er gået. Og 2019 har ikke været et nemt et af slagsen for den danske håndboldstjerne.

Faktisk betegner han det selv som det hårdeste år.

Det fortæller han om i et opslag på sin Instagram-profil.

'Det har uden tvivl været det hårdeste år både fysisk og mentalt med 2 x knæoperationer, kampen for at komme tilbage på topniveau efter at blive knockoutet to gange og andet ****,' skriver han blandt andet.

Casper U. var således heller ikke en del af den EM-bruttotrup, som landstræner Nikolaj Jakobsen udtog i starten af december.

Barcelona-spilleren, der blev knæskadet under VM i januar, er nemlig ikke nået at blive så fit, at han var en del af landstrænerens overvejelser.

Men på trods af et svært år for den danske stjerne, så ser han positivt på, hvad der venter.

'Omvendt har jeg lært meget om (endnu en gang) at håndtere modgang, selvom det har været hårdt. Kære 2020, vi ses snart, og jeg angriber dig fra start af med den overbevisning, at du bliver et bedre år end din forgænger!,' skriver han blandt andet i opslaget, hvor han også takker alle for støtten og kærligheden.

30-årige Casper U. Mortensen udtalte i december, at han forventer at kunne træne med i sin klub den 12. januar, ligesom at han vil kunne spille kampe igen i februar, hvis alt går vel.

Når det gælder landsholdet, retter han samtidig blikket mod OL i Tokyo til sommer, forklarede han.

»Det er målsætningen at komme med til OL, men lige nu er det vigtigste at komme tilbage og spille for Barcelona. Klubben har støttet mig rigtig meget, og jeg skylder den alt. Barcelona har jo ikke fået noget som helst for pengene i et år nu,« sagde han til Ritzau.

Landsholdet er lige nu samlet frem mod EM-slutrunden i Sverige. Inden da skal Mikkel Hansen og co. teste EM-formen af i Golden League-stævnet i Frankrig.

De kampe spilles den 3. og 5. januar.