Ejeren af restaurant Tabu, Michael 'Miv' Pedersen, er en travl mand, der typisk er at finde i sit køkken på arbejdet.

Men når han for en kort stund smider forklædet for at blive kulinarisk forkælet, kan du spotte ham med alt fra en hotdog til en 12-retters menu i hånden.

Her er restaurantchefens fem anbefalinger til spisesteder i Aalborg:

1. Surdejsbageren

»Hvis jeg vil spise morgenmad ude, tager jeg til Surdejsbageren. Det er et af de steder, hvor jeg ved, at kvaliteten er i top. Henrik, der har stedet, laver fantastiske brød, boller, rugbrød og bagværk.«

Surdejsbageren slog dørene op i efteråret 2019 efter at ejeren Henrik Bruse Skougaard var blevet fascineret af surdejstrenden i hovedstaden.

»Det er forskelligt, hvad jeg bestiller deroppe. Det afhænger af tid og lyst. Sidst bestilte jeg en morgentallerken med en bolle, lidt smør, en croissant og andet godt.«

2. Hos Henius

»Restauranten Hos Henius er et must, hvis man skal have god frokost i Aalborg. Her får man rigtig gode danske retter og fantastisk smørrebrød.«

Spisestedet serverer alt fra rødspætter købt på morgenauktionen i Hirtshals til gamle klassikere som dyrelægens natmad.

»Min favorit er nok deres smørrebrød med fiskefilet og remoulade. Det, der gør fiskefileten god, er, at de steger den på panden, mens mange andre putter den i friture. Og så steger de den i smør, hvilket runder smagen. Remouladen er også hjemmerørt. Man skal helst booke bord, for der er run på.«

3. Pølsevognen

»Det er noget fis, at kokke er vildt kritiske over for alt, de spiser.«

Blot fem minutters gang fra kokkens egen restaurant ligger hans go-to pølsevogn.

»Hvis jeg skal have et godt mellemmåltid, er pølsevognen på Nytorv fin. Det er bare en god hotdog, det kan alle lide.«

4. Menendez

»Nu arbejder jeg typisk selv om aftenen, men hvis jeg skal ud at spise aftensmad, kan jeg godt lide at gå på restaurant Menendez.«

»Det er en sydamerikansk inspireret restaurant, der blandt andet laver tacos. Jeg synes dog, at man skal gå på menuen, hvor man får 8-12 retter for omkring 400 kroner.«

»Køkkenchefen er en af mine tidligere elever, så jeg ved, at der bliver tænkt kvalitet. Der bliver både gået op i det på køkkenfronten, med tjenerne, interiøret og alt andet. Det er en hel oplevelse på Menendez.«

5. Applaus

»Til aftensmad kan jeg også godt lide at gå på Applaus, som en, der hedder Mads Hyllested, har.«

På menukortet kan man næsten komme hele verden rundt med serveringer som foie gras, grillspyd og wontons.

»Det ligger nede på Ved Stranden, og de serverer dig 10-12 retter, der er bestemt på forhånd. Så kommer der 3-4 retter ind ad gangen, som man sidder med. Jeg kan godt lide at spise på den måde, når jeg spiser ude.«