Der er en ny sherif i byen!

Efter en intensiv shootout mellem Max Verstappen (Red Bull-Honda) og Lewis Hamilton (Mercedes) kom hollænderen først over målstregen i USAs Grand Prix i Texas.

I mål var det kun lige over et sekund mellem de to titelkombattanter, men løbet understregede, at det nu pludselig er Verstappen og Red Bull, der bestemmer i Formel 1.

Efter to Mercedes-sejre i træk var Vestappen under pres, da starten gik, og måske derfor lykkedes det Hamilton at tage føringen fra anden position.

Resten af den brandvarme eftermiddag på prærien uden for Austin blev præget af forskellige pitstop-strategier.

De betød, at Verstappen og Hamilton først mod slutningen kom i nærkamp, og her havde hollænderen mest at skyde med: Selvom Hamilton på de sidste omgange reducerede afstanden betydeligt, var Verstappen hele tiden i kontrol, og han blev aldrig for alvor udfordret af englænderen.

Med sejren i USA udbyggede Verstappen sin VM-føring til 12 point. Der resterer stadig fem løb, det første i Mexico City om 14 dage.

Løbet på Circuit of the Americas understregede, at Formel 1 endelig er ved at erobre USA. Amerikanerne har altid vægtet deres nationale serier NASCAR (standardvogne) højere IndyCar (formel-biler) højest, men Netflix-serien 'Drive to Survive' har skabt en enorm interesse for Formel 1.

Fredag og lørdag var der omkring 120.000 tilskuere ved træningen på Circuit of the Americas, og søndag var der tæt på 140.000 fans på tribunerne. Det gjorde løbet til den største sportsbegivenhed i USA, siden covid-19-epidemien startede for snart halvanden år siden.

Chefen for banen Bobby Epstein siger om USAs Grand Prix 2021:

»Efter OL måtte afholdes uden tilskuere, tror jeg, vores løb bliver den største sportsbegivenhed i verden i år.«

Den store Formel 1-interesse i USA betyder, at landet allerede næste år får endnu et løb i Miami med i VM-kalenderen, og nu er der også rygter om et nyt løb i Las Vegas.