Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

»Skæbnen er uforudsigelig. Skæbnen havde altid været god ved Michael.«

Ordene kommer fra den tidligere Formel 1-boss og mangeårige ven af Schumacher-familien Jean Todt. Personen, han taler om, er den tyske motorsportslegende, der ikke har vist sig offentligt siden 2013.

Det var her, han var ude for en voldsom ulykke på ski, der sendte ham i koma i flere måneder.

En ulykke, der skete efter en karriere, hvor Michael Schumacher kom helskindet igennem, lyder budskabet i den nye dokumentar 'Schumacher', der onsdag er udkommet på Netflix.

Michael Schumacher og Jean Todt i tiden hos Ferrari.
Michael Schumacher og Jean Todt i tiden hos Ferrari. Foto: Damien MEYER
Vis mere

Det er her, Jean Todt taler om skæbnen og det, der ramte den verdensberømte familie, da Michael Schumacher styrtede på ski og slog sit hoved voldsomt den decemberdag for snart otte år siden.

»Denne gang led han desværre en hård skæbne. Den 29. december 2013 blev der vendt op og ned på Michael og hans families liv,« siger Jean Todt og fortæller, hvordan det havde store konsekvenser ikke blot for den tidligere Ferrari-kører, men også for blandt andre hans kone, Corinna, og deres to børn, Mick og Gina.

»Familiens liv ændrede sig fuldstændig fra det ene øjeblik til det andet. En far, en stærk leder med en fantastisk personlighed ... Det blev smadret på et øjeblik,« siger en berørt Jean Todt, som er en af de få, der får lov til at besøge den i dag 52-årige Michael Schumacher.

Netop Jean Todt har tidligere fortalt, at han ser Formel 1 med legenden, som han havde under sine vinger i tiden hos Ferrari.

Michael Schumacher og konen Corinna.
Michael Schumacher og konen Corinna. Foto: OLIVER MULTHAUP
Vis mere

Men han har aldrig delt personlige detaljer om Schumachers helbred med offentligheden, udover at han har fortalt, at tyskeren kæmper. Og hentydningerne som dem, han kommer med i dokumentaren, er nok det nærmeste, han kommer på det.

Det er også kun de allertætteste venner og familien, der ved, hvordan Michael Schumacher præcist har det, selvom der i dokumentaren kommer nogle antydninger.

Hans kone, Corinna Schumacher, fortæller at 'han er her, men han er anderledes', at hun savner ham hver dag, og at de i familien gør, hvad de kan, for at han får det bedre.

Også sønnen Mick Schumacher fortæller, at det i hans optik er lidt unfair, at minderne, fra da han var lille, forsvinder – hvilket sker, i takt med man bliver ældre – og at han og Michael Schumacher ville kunne forstå hinanden på en helt anden måde i dag, med en undertone af, at de umiddelbart ikke kan tale sammen.

Michael Schumacher og konen Corinna.
Michael Schumacher og konen Corinna. Foto: J.L.Cereijido
Vis mere

»Vi snakker samme sprog – motorsportens. Vi ville have så meget mere at snakke om. Det er det, jeg tænker mest på. Det ville være så fedt at kunne det. Jeg ville gøre alt, for at vi kunne det,« siger Mick Schumacher med tårer i øjnene.

Ingen af dem går dog i konkrete detaljer om motorsportslegendens tilstand, og sådan vil det forblive.

»'Privat er privat', som han altid sagde. Det er meget vigtigt for mig, at han kan fortsætte med at nyde sit privatliv så meget som muligt. Michael beskyttede os altid, og nu beskytter vi Michael,« lyder de sidste alvorlige ord fra Corinna Schumacher.

Ord, der er en gentagelse af det, familien sagde i anledning af hans 50-års fødselsdag. Også her blev det slået fast, at Michael Schumachers helbred ikke kommer offentligheden ved.

Andre læser også