Formel 1-debutanten Mick Schumacher vil ikke tale om sin berømte far, Michael.

Den 22-årige tysker afløser i år Kevin Magnussen i Haas F1 Team, og interessen for Michael Schumachers søn er enorm.

På den officielle pressekonference på Bahrains Grand Prix blev Mick Schumacher spurgt om, hvordan hans far reagerede på hans debut.

»Det er et meget privat spørgsmål – og ikke et spørgsmål, jeg vil svare på,« sagde Mick Schumacher.

Mick Schumacher vil ikke besvare spørgsmål om sin far, Michael.
Mick Schumacher vil ikke besvare spørgsmål om sin far, Michael. Foto: FIA Pool via Grand Prix Photo
Vis mere

Dermed bidrog han til mystikken om Michael Schumacher. Den syvdobbelte verdensmester er ikke set siden en skiulykke for snart otte år siden.

Der har lige siden floreret utallige rygter om hans tilstand, men familien har i alle årene lukket hermetisk af. Der er angiveligt indrettet et minihospital i Schumacher-familiens ejendom i Schweiz, for plejepersonale tager sig af Michael Schumacher 24 timer i døgnet.

Den dengang 14-årige Mick Schumacher var med på den ulyksalige skitur, der i december 2013 efterlod hans far med alvorlige hjerneskader.

Mick var på det tidspunkt allerede begyndt at køre gokart, men for at undgå medieinteresse og for høje forventninger skete det under hans mor Corinnas fødenavn Betsch. Først da han rykkede op i Formel 4, blev Mick Betsch til Mick Schumacher.

Foto: JOSE LUIS ROCA
Vis mere

Der er ingen tvivl om at Schumacher-navnet har hjulpet Mick på rejsen mod Formel 1, men samtidig har han vundet mesterskaberne i både Formel 3 (2018) og Formel 2 (2020).

Kimi Räikkönen kørte i syv sæsoner mod Michael Schumacher, og i 2003 kæmpede de hårdt om VM (Schumacher vandt med to points forspring, red.). Nu skal den finske veteran, der stiller op for Alfa Romeo, kæmpe mod legendens søn.

»Han minder meget om sin far,« siger Räikkönen.

»Selvfølgelig har det hjulpet, men Mick er ikke i Formel 1 på grund af sit efternavn,« slår finnen fast.

»Det er sjovt at tænke på, at der er nogle, der har kørt mod to generationer,« siger Mick Schumacher.

»Jeg kender efterhånden Kimi ret godt, og han har hjulpet mig med råd og vejledning.«