Christian Lundgaard sluttede lørdag middag årets første Formel 2-løb i Bahrain på en god sjetteplads – og fik samtidig en ny konkurrent i kampen om et Formel 1-sæde hos Alpine-teamet i 2022.

Danskeren leverede en god start fra niendepladsen, og lå længe som nummer fem, indtil han blev angrebet af Oscar Piastri.

Den 19-årige australier kørte sit første Formel 2-løb, men med en flot overhaling gik han forbi danskeren, og mod slutningen var han også tæt på at snuppe fjerdepladsen fra Robert Shwartzman.

Løbet blev vundet af Red Bull-junior Liam Lawson, der også er Formel 2-rookie.

Piastri, der vandt Formel 3-mesterskabet sidste år, er ligesom Lundgaard med i Alpine Academy, der har til formål at sende en kører i Formel 1 næste år.

Formel 2-felters tredje Alpine Academy-kører, kineseren Guanyu Zhou, sluttede på syvendepladsen lige bag Lundgaard. Det var ventet, at Lundgaard og Zhou, der kører henholdsvis deres andet og tredje sæson i Formel 2, skulle kæmpe om at blive bedste akademikører i mesterskabet, og dermed gøre sig fortjent til en chance i Formel 1.

Men i dag meldte Piastri sig også ind i kampen, der nu bliver endnu mere nervepirrende for Lundgaard.

»Det er meget simpelt: Jeg skal vinde,« siger Lundgaard, der sent lørdag kører anden afdeling af mesterskabet. Her starter han fra femtepladsen mens han til søndagens hovedløb starter i første række ved siden af Zhou.