Det hører til sjældenhederne, at der kommer ord fra Schumacher-lejren.

Men fredag var dog en undtagelse, da der blev afholdt en prestigefyldt prisuddeling af Det Internationale Bilsportsforbund FIA.

Her modtog den legendariske Formel 1-kører Michael Schumacher nemlig en ærespris sammen med Lewis Hamilton, skriver svenske Expressen.

Det var dog Schumachers kone, Corinna, der modtog prisen på sin mands vegne, da det siden hans frygtelige skiulykke for år tilbage har været sparsomt med informationer om Formel 1-ikonets tilstand.

Der er stor mystik om 51-årige Michael Schumachers tilstand.
Der er stor mystik om 51-årige Michael Schumachers tilstand. Foto: VALDRIN XHEMAJ
Vis mere

»Han elskede at køre så meget,« sagde Corinna Schumacher fredag aften i en rørende tale og tilføjede, at Ferrari-legenden har været en enorm inspirationskilde for folk i nød:

»Michael har altid haft et stort hjerte for mennesker i nød. Med 'Keep Fighting Foundation' vil vi fortsætte med det arbejde, han startede.«

Det var i 2013, at Michael Schumacher kom galt afsted i en skiulykke. Her kom den ellers erfarne skiløber på afveje og slog sit hoved ned i en sten. Hjelmen reddede hans liv, men han blev fløjet på hospitalet og undergik flere operationer.

Siden blev han sat i koma og efterfølgende vækket. Her stoppede oplysningerne dog stille og roligt med at sive ud til offentligheden. En sjælden gang imellem kommer der dog et lille pip, men præcist hvordan legenden har det, ved kun de nærmeste.

Corinna og Michael Schumacher.
Corinna og Michael Schumacher. Foto: J.L.Cereijido
Vis mere

Én af dem er Schumachers ven, den tidligere Ferrari-chef Jean Todt, som også var til stede ved fredagens prisuddeling.

»Michael og Lewis (Hamilton, red.) er mestre, men også utrolige mennesker. Michael var altid parat til at støtte alle initiativer, der kunne hjælpe samfundet, såsom arbejdet med trafiksikkerhed,« sagde Todt på scenen, da han skulle uddele æresprisen, og tilføjede:

»At have folk som Michael og Lewis til at hænge ud med og uddanne unge mennesker er afgørende.«

Jean Todt har flere gange holdt vennens helbred hemmelig for offentligheden, men ifølge den tidligere Ferrari-boss kæmper Michael Schumacher en kamp for at genfinde et normalt liv.

Michael Schumacher vandt 91 Formel 1-løb.
Michael Schumacher vandt 91 Formel 1-løb. Foto: TONY GENTILE
Vis mere

Noget, Corinna Schumacher også flere gange har forklaret:

»I kan være sikre på, at han er i de bedste hænder, og at vi gør alt, hvad der menneskeligt er muligt for at hjælpe ham. Forstå venligst, at vi følger Michaels ønsker om at holde noget så følelsesmæssigt som hans helbred, som han altid har ønsket, privat.«

Schumacher-familiens stolte tradition i Formel 1 fortsætter fra den kommende sæson, da sønnen Mick overtager Kevin Magnussens plads hos Haas i 2021.

Michael Schumacher vandt syv verdensmesterskaber. Den rekord er netop blevet tangeret af Lewis Hamilton.