Mystikken om den efterhånden sagnomspundne Michael Schumacher er tiltaget for hver dag, måneder og år siden 29. december 2013, hvor superstjernens liv ændrede sig radikalt.

En fatal skiulykke sendte den tidligere Formel 1-kører i koma, og siden da har offentligheden ikke set den tyske stjerne.

Spørgsmålene har været mange og oplysningerne mere end sparsomme, men nu deler sønnen Mick Schumacher en sjælden og rørende anekdote om sin far.

Det gør han til den italienske avis Gazzetta dello Sport.

Mick Schumacher drømmer om at få succes i Formel 1. Ligesom sin far.
Mick Schumacher drømmer om at få succes i Formel 1. Ligesom sin far. Foto: HANDOUT
Vis mere

Specielt én sætning har sat sig fast i den nu 22-årige racerkørers bevidsthed.

»Det vigtigste, min far har fortalt mig, har været at elske det, jeg laver,« fortæller Mick Schumacher.

»Dengang var det meget vigtigt for ham, når han kunne se, at jeg tog det råd til mig og brugte det. Hvis man elsker det, man laver, så gør man det godt.«

Siden den syvdobbelte verdensmesters skiulykke for mere end syv år siden har der floreret utallige rygter om Michael Schumachers tilstand.

Men familien har i alle årene været hermetisk lukket, hvad tilstanden angår. Der er angiveligt indrettet et minihospital i Schumacher-familiens ejendom i Schweiz, hvor plejepersonale tager sig af Michael Schumacher 24 timer i døgnet.

Mick Schumacher var selv med på den skæbnesvangre skitur med sin far, der ændrede familien – og tusindvis af fans' – liv for altid.

Sønnen er i øvrigt selv blevet Formel 1-kører i denne sæson, hvor han kører for danske Kevin Magnussens tidligere team Haas.