»Jeg er stået helt af.«

Sådan lød den kontante udmelding fra den danske fodboldlegende Preben Elkjær tirsdag aften, da den europæiske Super League blev diskuteret i Champions League-studiet på TV 3+.

Og den tidligere landsholdsspiller var langtfra begejstret, da snakken faldt på den kontroversielle turnering og en af dens frontfigurer, Real Madrid-præsidenten Florentino Pérez.

Især Perez' udtalelse om, at man ikke får råd til den franske superstjerne Kylian Mbappé uden en Super League, fik Elkjær op i det røde felt. Du kan se klippet øverst i artiklen.

Preben Elkjær var i studiet med Michael Laudrup og Peter Grønborg, da han luftede sin uforbeholdne mening om Super League.
Preben Elkjær var i studiet med Michael Laudrup og Peter Grønborg, da han luftede sin uforbeholdne mening om Super League. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Så må du købe nogle spillere, der ikke er ligeså gode, hvis du ikke har råd til det. Sådan er det jo. I en almindelig husholdning går man heller ikke ud og køber noget, man ikke har råd til,« sagde Preben Elkjær og fortsatte.

»Det er så syg en forestilling, hvad der foregår i fodbolden. Det er blevet et pengespil, et roulettespil, flere penge, flere penge, vi vil have flere penge. Det må kunne få en ende.«

Samtidig stiller den tidligere angriber sig uforstående overfor, at man ikke fokuserer mere på de enorme summer, der flyder rundt i fodbolden. Men også den enorme gæld, som mange klubber ligger inde med.

Hvis man spørger Preben Elkjær, er der ingen tvivl: Der er for mange penge i international fodbold.

»Der er masser af penge. Få nu styr på jeres klubber og jeres udgifter. Det skal ikke gå ud over fodbolden,« fastslår han.