Formel 1-stjernen Lewis Hamilton har taget klart standpunkt. Forud for søndagens Formel 1-løb i Ungarn indtog den forsvarende verdensmester og flere andre kørere atter en knælende position som udtryk for en antiracistisk demonstration.

Men nu langer Hamilton allligevel ud efter flere af holdene i Formel 1-feltet, FIA og selve organistionen bag det prestigefyldte racerløb.

For den seksdobbelte verdensmester mener, at der i Formel 1-regi ikke bliver gjort nok for at markere og støtte kampen mod racisme.

'Det er pinligt, at mange hold ikke har givet nogen offentlig forpligtelse til mangfoldighed, eller at vi ikke kunne finde ordentlig tid til at lave en symbolsk gestus som støtte i kampen mod racisme før løbet,' skriver Hamilton i et opslag på Instagram, hvor man også kan se Hamilton på knæ iført en sort T-shirt påtrykt ordene 'Black Lives Matter'.

'I dag føltes forhastet, og der manglede massiv organisering og indsats, hvilket udvander budskabet og får det til at se ud, som om der var noget, der var vigtigere. Det er lige meget, om du står op eller knæler, men vi burde vise verden, at Formel 1 er forenet i sin forpligtelse til lighed og inklusion,' skriver Hamilton.

I sit opslag henvender den britiske racerkører sig også direkte til Formel 1 og FIA – det internationale motorsportsforbund.

'F1 og FIA er nødt til at gøre noget mere. Der er ikke noget hurtigt fiks af racemæssig ulighed, men det er i den grad noget, vi ikke bare kan anerkende én gang og så rykke videre,' skriver Hamilton.

Hamilton har ifølge Sky Sports udtalt, at han selv vil tage fat i Formel 1 og FIA's præsident, Jean todt, i de kommende dage for at drøfte problemet.

Hamilton løb med sejren i Ungarns Grand Prix, hvor danske Kevin Magnussen sluttede som nummer ni. Magnussens modtog dog efterfølgende en straf, der skubbede ham ned på 10.-pladsen.