Man skal passe på med, hvad man smider op på sine sociale medier. Specielt når man har over 18 millioner følgere.

Det fik Formel 1-verdensmesteren Lewis Hamilton i den grad at føle, efter han på sin Instagram-story delte en anti-vaccine-video. Her ser man Microsoft-millardæren Bill Gates i et interview, hvor han forklarer om de fremskridt, man gør i forhold til en vaccine mod covid-19.

Til videoen fulgte teksten: 'Jeg husker, da jeg fortalte min første løgn.'

Og selv om det ikke er Hamilton selv, der har skrevet ordene, var fans hurtige til at kritisere den britiske stjerne for at dele anti-vaccine-informationer. Det skriver Daily Mail.

Foto: SCOTT BARBOUR
Vis mere

'Åh, Lewis Hamilton. Please, spred ikke vrøvl om anti-vaccine. Jeg har været en kæmpe fan i årevis gennem tykt og tyndt, men at sprede anti-vaccine-nonsens er meget uansvarligt,' skriver en fan eksempelvis.

Efterfølgende har briten fjernet videoen og delt en længere tekst. Her undskylder han ikke direkte for at dele videoen, men forsøger i stedet at forklare misforståelsen, som fik mange til at hæve øjenbrynene:

'For det første så havde jeg faktisk ikke set den kommentar, der var til billedet. Så det er min skyld, og jeg har meget respekt for det velgørenhedsarbejde, som Bill Gates laver. Jeg vil også gøre det klart, at jeg ikke er imod en vaccine, og der er ingen tvivl om, at det vil være vigtigt i kampen mod coronavirussen,' skriver han blandt andet.

Det var denne video, som Lewis Hamilton havde valgt at dele på sin Instagram, men sidenhen har fjernet:

Han begrunder i sit opslag også, hvorfor han i første omgang smed videoen op.

'Men efter at have set videoen følte jeg, at den viste, at der stadig er stor usikkerhed omkring bivirkningerne, og hvordan den vil blive finansieret. Det er ikke altid, at jeg rammer rigtigt med mine opslag. Jeg er kun menneskelig, men jeg lærer hen ad vejen.'

Bill Gates dedikerer i disse måneder meget af sin tid på den globale sundhedskrise og har åbent støttet det sydkoreanske firma SK Bioscience økonomisk i håbet om at få udviklet en vaccine.

I videoen kan man blandt andet høre mangemillardæren tale de potentielle bivirkninger ned, ligesom han pure afviser de grundløse påstande om, at han ønsker at indlejre trackingchip i en vaccine.

Tidligere er den serbiske tennisstjerne Novak Djokovic også blevet voldsomt kritiseret, efter han kom med udtalelser, hvor han talte mod en vaccine.

Lewis Hamilton har på det seneste været meget aktiv i kampen mod racisme, hvor han blandt andet har langet ud efter organisationen bag Formel 1. Det kan du læse mere om herunder.