Lewis Hamilton er enormt påvirket af drabet på George Floyd og de efterfølgende raceoptøjer i USA.

Det skriver Formel 1-verdensmesteren i et opslag på Instagram.

»Den sidste uge har været så mørk. Jeg har ikke formået at holde styr på mine følelser. Jeg har følt så meget vrede, tristhed og vantro efter det, mine øjne har set,« skriver Lewis Hamilton.

»Jeg er fuldstændig overvældet af vrede ved synet af sådan en grov tilsidesættelse af vores folks liv. Den uretfærdighed, som vi ser vores brødre og søstre møde gang på gang over hele verden, er modbydelig og SKAL stoppe.«

»Mange mennesker virker overrasket, men for os er det desværre ikke overraskende. Dem af os, der er sorte, brune eller derimellem, ser det hver dag og burde ikke føle det som om, vi er født skyldige, ikke hører til eller frygte for vores liv på grund af vores hudfarve,« fortsætter Hamilton.

Den seksdobbelte verdensmester fastslår samtidig, at racisme er et udbredt problem, som ikke kun begrænser sig til USA, og derfor er der brug for, at alle forstår alvoren.

»Uheldigvis er Amerika ikke det eneste sted, hvor racismen lever, og vi fortsætter med at fejle som mennesker, når vi kan ikke kan stå op for det, der er rigtigt. Lad være med at sidde i stilhed uanset din hudfarve. Black Lives Matter,« skriver Lewis Hamilton.

Dermed følger Formel 1-stjernen op på den kritik, han kom med mandag. Her skød han på sine kolleger i motorsportens kongedisciplin og anklagede dem for at være for passive - det kan du læse mere om her.