Den danske racerkører Frederik Vesti har vundet det mest prestigefyldte løb i Formel 2.

Danskeren var suveræn i Monacos ikoniske gader, da han uden problemer kørte konkurrenterne agterud og sikrede sig karrierens største triumf.

Med sejren i Monaco fører Frederik Vesti Formel 2-mesterskabet efter 10 af 26 løb. Det er klassen lige under Formel 1.

Den danske Prema-kører startede fra pole position og fik en perfekt start. Derefter kørte han flere gange hurtigste omgang og øgede forspringet til konkurrenterne, der bare kunne spejde langt efter bagenden af danskerens bil.

Frederik Vesti.
Frederik Vesti. Foto: Prema Racing/Joan Codina

Selv ikke en rødflags-afbrydelse midtvejs i løbet, da Formel 1-holdet Alpines juniorkører Jack Doohan kørte galt, kunne forhindre danskerens kæmpe triumf.

Australieren smadrede bilen i det berømte Massenet-sving tæt på casinopladsen, så der gik ild i raceren. Det krævede en længere oprydning, før løbet kunne sættes i gang igen.

Efter afbrydelsen fortsatte Vesti i samme stil med flere hurtige omgange, så han kørte sig til en stensikker sejr.

Det danske stjerneskud jagter en plads i Formel 1. Du kan læse mere om, hvad det kræver af ham at nå det mål, lige HER.

Som juniorkører for storholdet Mercedes kan han udnytte al den viden, som superstjernerne Lewis Hamilton og George Russell har. Du kan læse mere om, hvordan Vesti gør det, lige HER.

Vestis sejr i Monaco kommer præcis 20 år efter, at Nicolas Kiesa sejrede i fyrstedømmet i Formel 3000 – datidens svar på Formel 2.

Det er Vestis anden sejr i Formel 2 i år og tredje i alt.

Søndag klokken 15 kører Kevin Magnussen Formel 1 i Monaco. Du kan følge løbet live på bt.dk.