Han har sigtekornet rettet direkte mod drømmejobbet som Formel 1-kører, så der findes næppe mange, der er bedre at lære af, end to superstjerner der har taget samme rejse.

Det danske stortalent Frederik Vesti kæmper en hård kamp for at nå gennem nåleøjet og blive en del af den eksklusive klub på 20 racerkørere i motorsportens kongeklasse.

Som Mercedes' juniorkører kan Vesti spørge selveste Lewis Hamilton og George Russell til råds. Nu fortæller den 21-årige dansker til B.T., hvordan han udnytter deres viden i jagten på sin egen drøm.

»Det gør en stor forskel at være det rigtige sted og træne med de bedste,« siger han.

Frederik Vesti jagter drømmen om Formel 1.
Frederik Vesti jagter drømmen om Formel 1. Foto: Riis Photography
Vis mere

Den danske Formel 2-kører bruger rigtig meget tid hos Mercedes i Brackley i England. Det samme gør især George Russell, og så er det helt naturligt, at de to fartdjævle falder i snak.

»Hvis han er i simulatoren, kan jeg se ham køre, snakke med ham og stille ham de rigtige spørgsmål, som jeg kan lære noget af,« fortæller Frederik Vesti.

»Hvordan giver han feedback, hvordan kan jeg give bedre feedback, så jeg kan hjælpe mig selv og teamet. Men også i forhold til fitness og styrketræning,« fortsætter danskeren, der lader sig inspirere af, at briten for fem år siden var samme sted i karrieren, som han selv er nu.

»Vi snakker om, hvordan det er at gå fra Formel 2 til Formel 1, og hvad det kræver at tage springet op. Der er ingen tvivl om, at ved at være tæt på ham og kunne se ham i hans element hos Mercedes, så kan jeg lære rigtig meget.«

George Russell deler ud af sine erfaringer til Frederik Vesti.
George Russell deler ud af sine erfaringer til Frederik Vesti. Foto: HOCH ZWEI
Vis mere

Men Frederik Vesti er bevidst om, at vejen til Formel 1 ikke nødvendigvis bliver nemmere ved at kopiere en af stjernerne.

»Det vigtigste er, at jeg beholder mig selv. Det, han kæmper med, kan være min styrke eller omvendt. Jeg skal passe på med at sammenligne mig for meget. Jeg skal kende mit eget talent og vide, hvad jeg har brug for, og så hente det rundtomkring hos andre for at optimere mig selv,« siger han.

Mens det danske racertalent har hægtet sig på George Russell, opsøger han ikke den syvdobbelte verdensmester Lewis Hamilton på samme måde.

»Med Lewis er det anderledes. George er en kendt racerkører. Lewis er en superstjerne. Han er mere afskærmet.«

»Jeg snakkede første gang med ham i starten af 2022, men det var en kort snak. Det var mere spændende, da jeg skulle teste hans bil,« siger Vesti, der fik sine første kilometer i en Formel 1-bil i netop Hamiltons racer efter sidste sæson.

»Der fik jeg en længere snak med ham om Formel 1 og om min sæson i Formel 2,« afslører Vesti, der tidligere har set op til Hamilton.

Der var dog ikke tid til at være starstruck bare ét sekund, da de mødtes.

»Når man pludselig skal køre hans bil og er en del af samme hold, så tager man køredragten på, og så er man Formel 1-kører som alle andre. Der skal man være selvsikker og tro på sig selv.«

Lewis Hamilton deler rekorden med syv VM-titler i Formel 1 med Michael Schumacher.
Lewis Hamilton deler rekorden med syv VM-titler i Formel 1 med Michael Schumacher. Foto: HOCH ZWEI
Vis mere

»Man skal turde sætte sig selv i den position, hvor man er Formel 1-kører, for Mercedes vil se en kører, der er klar til at lede holdet og gøre det godt. Det nytter ikke noget at tænke, at man er en Formel 2-kører, der skal være påpasselig.«

»Lewis er en kører, jeg respekterer mere end nogen andre for de resultater, han har, men jeg ser ikke længere op til ham på samme måde.«

Men han er også en kører, der optager én af pladserne i Formel 1, så på den måde skal han vel slås?

»Ja, lige præcis,« griner Vesti.

Frederik Vesti vandt i weekenden i Monacos prestigefyldte gader. I den kommende weekend gælder det løbet i Barcelona.