Kevin Magnussens teamkammerat gennem de seneste fire sæsoner hos Haas stiller i år op i den amerikanske IndyCar-serie.

Dermed gør den 34-årige franskmand Romain Grosjean comeback i racing efter sin dramatiske ulykke i Bahrains Grand Prix i november sidste år. Her overlevede han mirakuløst en eksplosionsagtig brand, og lige siden har han overvejet sin fremtid i racing.

»Jeg er meget spændt på muligheden for at køre i Indycar,« siger Romain Grosjean, der skal køre for Dale Coyne Racing.

»Jeg har set på forskellige muligheder, men IndyCar var hele tiden min favorit. Her er bilerne langt mere jævnbyrdige, end jeg har været vant til indtil nu. Jeg glæder mig til igen at skulle kæmpe om at komme i top-tre,« tilføjer han.

Grosjean Haas-racer blev revet midt over ved crashen i Bahrain i slutningen af november.
Grosjean Haas-racer blev revet midt over ved crashen i Bahrain i slutningen af november. Foto: Grand Prix Photo
Vis mere

Han vil køre hele IndyCar-serien 2021 på nær de afdelinger, der afvikles på de store ovalbaner, hvor hastighederne når omkring 400 km/t.

»Det er først og fremmest på grund af det, der skete i Bahrain – jeg troede, jeg var ved at dø. Som far til tre børn er jeg nødt til at være ansvarlig, og jeg føler ikke jeg kan tage de risici, der er forbundet med ovalerne.«

IndyCar er på mange måder USAs svar på Formel 1. Kevin Magnussen har flere gange nævnt IndyCar som sin ønskedestination efter Formel 1, men danskeren stiller nu i stedet op i den amerikanske sportsvognsserie IMSA.

Næste år skal Magnussen efter B.T.s oplysninger køre for Peugeot i VM-serien for sportsvogne inklusiv 24-timers-løbet i Le Mans, og her kan han igen møde Grosjean.

»Sportsvogne er en mulighed for fremtiden,« siger Romain Grosjean.

»Jeg snakkede med Kevin efter Daytona, og han elsker allerede sportsvognsracing. Le Mans står også højt på min ønskeliste!«

Grosjean, der har kørt Formel 1 i ti år, er også klar til en reservetjans, hvis der med kort sigt skulle opstå en ledig plads i Formel 1, hvor seks af de 20 kørere i 2020-feltet har været ramt af covid-19.

»Det er vel mig, Kevin eller Alexander Albon (kører i år DTM i Tyskland, red.) man vil ringe til, hvis man pludselig mangler en kører,« siger han.