På banen har Max Verstappen (Red Bull-Honda) og Lewis Hamilton (Mercedes) flere gange været i clinch. I paddocken har teamcheferne Christian Horner (Red Bull) og Toto Wolff (Mercedes) indtil nu opført sig nogenlunde civiliseret.

Indtil nu.

Op til søndagens Qatar Grand Prix på Losail-banen udenfor Doha er det tydeligt, at specielt Horner er presset. Efter to overlegne sejre i USA og Mexico så det ud til at Verstappen kunne cruise til VM, men i sidste uge i Brasilien brød Hamilton og Mercedes tilbage: Englænderen vandt trods en grid-straf, og i Qatar ser mønsteret ud til at fortsætte.

Den pludselige ændring i styrkeforholdet mellem verdens to bedste Formel 1-teams har fået Horner til at overveje at protestere mod Mercedes.

Formel 1-cheferne Toto Wolff (Mercedes - t.v.) og Chriatian Horner (Red Bull) slås nu lige så hårdt som deres kørere Lewis Hamilton og Max Verstappen.
Formel 1-cheferne Toto Wolff (Mercedes - t.v.) og Chriatian Horner (Red Bull) slås nu lige så hårdt som deres kørere Lewis Hamilton og Max Verstappen. Foto: Grand Prix Photo
Vis mere

Tidligere på året gjorde Mercedes bilsportsforbundet FIA opmærksom på, at Red Bulls bagvinge ’fleksede’ mere end tilladt – vindpresset på langsiden bøjede vingen en smule bagud, så vindmodstanden blev reduceret og topfarten dermed forøget.

FIA skærpede herefter kravene til vingernes stabilitet, og hæmmede dermed Red Bull. Nu er situationen omvendt – nu er det Red Bull der anklager Mercedes for at have en bagvinge, der ved vindens pres giver en ’ulovlig’ fordel på langsiden.

»Man kan faktisk se de kradsemærker, der kommer på vingen (når den bøjer bagud, red.),« siger Horner i Qatar.

»Det er FIA, der er sportens politimand, og vi forventer, at de sørger for at alle biler opfylder reglementet. Jeg er sikker på vores bil er lovlig, men vi undrer os over, hvor hurtig Mercedes er blevet på langsiderne,« fortsætter Horner.

Lewis Hamilton - med regnbue-farvet hjelm til støtte for LBGT+-miljøet - fejrer sin pole position i Qatar.
Lewis Hamilton - med regnbue-farvet hjelm til støtte for LBGT+-miljøet - fejrer sin pole position i Qatar. Foto: Grand Prix Photo
Vis mere

»Hvis de fortsætter med samme vinge, bliver vi nød til at protestere.«

Det eller venskabelige, personlige forhold mellem de to Formel 1-chefer er også forsvundet efterhånden som kampen om Formel 1-VM 2021 er gået ind i den afgørende fase.

»Det er første gang i syv år Mercedes er blevet udfordret, og det er interessant at se, hvor de reagerer, når de kommer under pres,« siger Horner med tydelig hentydning til Mercedes´ suspekte bagvinge.

Om det personlige forhold til sin Mercedes-kollega siger Red Bull-bossen:

Max Verstappen under kvalifikationen i Qatar, hvor han var næsten at halvt sekund langsommere end Lewis Hamilton.
Max Verstappen under kvalifikationen i Qatar, hvor han var næsten at halvt sekund langsommere end Lewis Hamilton. Foto: Grand Prix Photo
Vis mere

»Jeg skal ikke spise middag med Toto og jeg skal ikke slikke ham i røven – det lader jeg visse andre teamchefer om.«

Horner mistanke mod Mercedes blev kun forstærket under kvalifikationen på Losail-banen, hvor Hamilton tog pole position med næsten et halvt sekund ned til Verstappen i anden position..

»Jeg er overrasket over, at jeg er så langt foran,« sagde Hamilton efter kvalifikationen.

»Bilen kørte faktisk OK – den er bare ikke hurtig nok,« klagede Verstappen.

Qatars Grand Prix starter søndag klokken 17.00 lokal tid (klokken 15.00 i Danmark).