Sort skærm, manglende levering af tv-bokse og timelange telefonkøer til kundeservice.

Adskillige tv- og internetkunder i det nordjyske beretter på Trustpilot og Facebook om et alt andet end smidigt skifte til tv- og internetudbyderen Stofa.

»Overgangen fra Waoo til Stofa har været amatøragtig og katastrofalt dårlig,« siger den nyslåede Stofa-kunde Kim Egebjerg, 43 år og fra Hjørring.

Han tilføjer:

Kim Egebjerg, Hjørring.
Kim Egebjerg, Hjørring. Foto: Privat foto
Vis mere

»Jeg har fået dårligere tv-signal. Billedet er mindre skarpt, end da Waoo leverede signalet, og i søndags var der sort skærm i 10 minutter. Jeg har talt med rigtig mange tidligere Waoo-kunder om det heroppe i Nordjylland.«

»Mange har ikke fået leveret deres tv-bokse, har ikke fået internet endnu, og når de kontakter kundeservice, kan de ikke komme igennem. At sige, at de er rasende, er en underdrivelse.«

En af de mange utilfredse nordjyder er Mette Holst Tygensen. Hun skriver på Facebook, at hun nu på tredje døgn venter på at få leveret den lovede tv-boks, mens en Jytte Walsted beklager sig over sort skærm.

»Helt ærligt! Det her er totalt amatøragtigt! Vi har sort skærm og kan ikke komme i kontakt med jer. Ventede i fire timer i går uden at komme igennem. Nu kan vi starte forfra i dag,« skriver hun.

Teleanalytiker John Strand.
Teleanalytiker John Strand. Foto: Andreas Beck
Vis mere

Hele miseren skyldes, at Norlys, der ejer Stofa, har købt 35.000 kunder af selskabet Nord Energi, og det er her, det er gået »skævt« for Stofa, siger teleanalytiker John Strand fra Strand Consult.

»Det er selvfølgelig en stor logistisk opgave for Stofa at få de mange nye kunder – flere tusinde – på. Men det er en opgave, de har haft gode muligheder for at forberede sig på,« siger John Strand og tilføjer:

»Og med den størrelse og erfaring, Stofa har, burde de kunne forudse, hvor der kan komme problemer. Det er selvfølgelig ikke godt nok, når folk ikke får leveret deres bokse og ikke kan komme igennem til kundeservice. Stofa bør melde klart ud til kunderne, hvad problemet er, og hvordan de er i gang med at løse det.«

Hos Norlys Digital, som ejer Stofa, lægger administrerende direktør Sune Nabe Frederiksen sig fladt ned og beklager over for de mange berørte kunder.

»Den kundeoplevelse, vi yder vores kunder lige nu, er på ingen måde den oplevelse, vi i Stofa ønsker at give.«

»Det beklager vi meget. Jeg vil gerne understrege, at vi har løst langt størstedelen af de tekniske problemer, vi har haft, men det har givet et stort pres på vores kundeserviceindgange, som vi stadig kæmper med,« siger han.

Problemerne vedrører ifølge Stofa udelukkende de tidligere Nord Energi-kunder, som Stofa i sidste uge overtog og flyttede over på deres nye Stofa-produkter.

Kunder, der er kommet til Stofa, efter at over 100.000 husstande i Jylland fik opsagt deres tv- og internetabonnement hos Waoo på grund af en fusion mellem Eniig og Se/Sydernergi til selskabet Norlys, der altså ejer Stofa, er ikke direkte berørt af de nuværende udfordringer.