Svaret kommer prompte fra sundhedsministeren, da B.T. spørger ind til sagen om det svenske skudoffer ved skyderiet i Field's.

»Det er ikke godt nok,« siger han.

Den 50-årige mand blev skudt i maven af gerningsmanden og skulle akut på hospitalet. Men han fortæller, at politiet ikke kunne få en ambulance til ham, og i stedet lagde de ham ind på bagsædet af en politibil og kørte til Rigshospitalet. Ifølge B.T.s oplysninger var der fire ambulancer de første 40 minutter ved Field's.

»Vi var ikke tilstrækkeligt rustede og polstrede i vores bemanding,« erkender sundhedsministeren.

Magnus Heunicke indskærper behovet for en grundig evaluering af indsatsen ved Field's, som i hans optik allerede nu har vist udfordringer.

For tid er afgørende, når det kommer til at redde liv, siger han. Derfor vil ministeren nu have sat skub i de tiltag, som kan ruste Danmark bedre til den type hændelser.

»Vi er nødt til at se det hele efter og finde ud af, hvordan vi kan opnormere her. Vi skal selvfølgelig være forberedt på sådan nogle ting.«

B.T. har beskrevet, hvordan flere kilder med indgående kendskab til forløbet ved Field's har advaret om, at der manglede ressourcer den dag.

Der var for få ambulancer, og de kom for sent, selvom der var brug for det i den akutte fase. Det var først en time efter skyderiet, at mange ambulancer ankom.

»Vi satte alt i værk, der var. Men hvis der var problemer med bemandingen, så er det noget, vi skal lære af,« siger Magnus Heunicke.

»Det her endte meget tragisk, men det kunne være endt endnu mere katastrofalt, så vi skal have nok bemanding.«

Region Hovedstadens Akutberedskab vil af sikkerhedsmæssige hensyn ikke oplyse, hvor mange ambulancer der ankom – eller hvornår de ankom. Akutberedskabet henviser til billeder og fotos fra nyhederne, hvor man kan se de mange ambulancer, som kom »hurtigt« og i »flertal«, lyder det i et skriftligt svar.

»Samtidig blev ikke alle ambulancer sendt til området, da vi af taktiske årsager valgte at have ambulancer på standby på nærliggende stationer.«

B.T. har gennemgået tv- og videomateriale fra skyderiet ved Field's, som tegner et andet billede end det, som Akutberedskabet beskriver.

Magnus Heunicke reagerer også på, at regionens to super-ambulancer svigtede ved skyderiet i Field's. En hændelse, som køretøjerne netop er købt til. Problemet den søndag var, at der ikke var nogen på arbejde til at bemande ambulancerne, fordi beredskabet er sparet væk, som B.T. har afsløret i en række artikler.

»Det er helt galt. Når man valgte at købe dem for ganske kort tiden, så er det netop for at være klar, belært af Krudttønden,« siger Heunicke.

»Når vi køber udstyr, skal vi også have bemanding til det udstyr. Det skal vi have.«

Region Hovedstadens Akutberedskab gentager i et svar til B.T., at der er igangsat en grundig evaluering af hændelsen ved Field's for at lære af det.

»Brugen af den mobile behandlingsplads er naturligvis en del af den evaluering, ligesom vi har taget initiativ til beredskabsfaglige drøftelser med både interne og eksterne eksperter.«

Akutberedskabet understreger også, at super-ambulancerne stadig er en del af beredskabet – blot ikke det akutte beredskab.

»Hvilke enheder som skal være en del af såvel det akutte som det samlede beredskab, vil også blive vurderet af Akutberedskabet på baggrund af evalueringen fra Field's. For at understøtte den vurdering har Akutberedskabet taget initiativ til at indkøbe international ekspertrådgivning,« siger Thomas Reimann, vicedirektør i Akutberedskabet.