Gratis. På huset. Helt uden beregning.

Det er prisen for Nicklas Bendtner, der er lagt på is i norske Rosenborg.

Både Rosenborg og især Bendtners egen lejr leder i øjeblikket efter en ny klub til den tidligere danske landsholdsstjerne. Og Bendtner er på brandudsalg. Ja, faktisk mere til.

Ifølge B.T.s oplysninger har Bendtner og den norske klub aftalt, at angriberen får lov at forlade Trondheim kvit og frit. Det er i danskerens interesse, men det er i dén grad også i Rosenborgs.

Foto: TERJE PEDERSEN
Vis mere

Bendtner er klubbens dyreste spiller nogensinde. Da han skrev under på en en tre-årig kontrakt i marts 2017, sikrede han sig en samlet lønpakke - inklusiv diverse bonusser - på over 30 millioner danske kroner. Rosenborg håber nu at kunne beholde en lille del af dén pakke. Derfor er de klar til at forære danskeren til en anden klub, fortæller B.T.s kilder.

»Alle spekulationerne omkring Bendtner må vi tage i morgen. Vi har en kamp i aften (mod Maribor i Champions League-kvalifikationen, red.), som lige nu er vigtigere,« siger Rosenborgs sportsdirektør, Stig Inge Bjørnebye, da B.T. spørger ind til Bendtners 'pris'.

Det har været på tale at rive Bendtners kontrakt over, så han kan finde sig en ny klub helt uden bindinger. Men Bendtner får i udgangspunktet løn i Rosenborg frem til januar, hvor hans kontrakt udløber. Rosenborg vil ikke give ham hele dén lønpakke med, når de vinker farvel til ham. De vil hellere forære ham til en anden klub og på den måde undgå nogle måneders løn.

Heller ikke 31-årige Bendtner ønsker at stå uden klub, hvis han ikke får sin fulde løn og eventuelle bonusser med sig ud i et liv som klubløs. Derfor ender det formentlig med, at Rosenborg sender den 31-årige dansker videre til en ny klub på en fri transfer. Hvis han vel at mærke ikke bliver i Rosenborg frem til kontraktudløb til nytår.

Foto: TERJE PEDERSEN
Vis mere

Rosenborg-boss Stig Inge Bjørnebye har de seneste dage talt om konkrete muligheder i andre klubber for Nicklas Bendtner. Men ifølge B.T.s oplysninger er det småt med relevante og interessante klubber. Miniklubben Reggina fra den italienske Serie C har været nævnt, men det er slet ikke aktuelt for den tidligere Arsenal- og Juventus-spiller.

Ét er derfor interesse. Noget andet er interesse fra klubber, som har råd til Bendtner - og som danskeren har lyst til at spille for.

Mens Rosenborg og Bendtners agent, Ivan Marko Benes, forsøger at finde en ny klub til Bendtner, er den kontroversielle angriber at finde i København. Bendtner har ikke trænet med i Rosenborg i flere uger. Klubben har givet op på ham og har på det nærmeste givet ham frit lejde til at passe sig selv, mens holdkammeraterne træner og spiller kampe i den norske liga og Champions League-kvalifikationen.

Bendtner, der ikke har tænkt sig at stoppe karrieren, venter nu på, at en klub kommer efter ham. Når den gør det, behøver den 'kun' at have penge med til angriberens løn.