Med jævne mellemrum rammer de danske fodboldstjerner i udlandet formen i en sådan grad, at de kommer med på toplister med prominente navne.

Som eksempelvis Kasper Schmeichel.

I den seneste tid på landsholdet har den 33-årig målmand leveret pragtpræstationer, der har tryllebundet de danske fodboldfans.

Men i Leicester har han også for alvor fundet topniveauet frem i den seneste tid. Faktisk i højere grad end alle andre, hvis man skal tro researchgruppen CIES.

Kasper Schmeichel holdt gang i de danske fans efter EM-pladsen kom i hus mod Irland.
Kasper Schmeichel holdt gang i de danske fans efter EM-pladsen kom i hus mod Irland. Foto: DAVID KLEIN
Vis mere

Ved hjælp fra fodboldstatistikbanken OptaJoe analyserer CIES fodboldspillerne fra de fem bedste ligaer i Europa - England, Spanien, Italien, Tyskland og Frankrig - og måler deres seneste præstationer i et væld af forskellige parametre.

Torsdag har CIES offentliggjort deres data over spillerne baseret på de seneste 1.000 minutters fodbold. Og Kasper Schmeichel topper listen.

På CIES' liste scorer Kasper Schmeichel 87 ud af 100 point, hvilket altså gør ham til den mest formstærke målmand i verdens fem stærkeste ligaer netop nu.

Eksempelvis scorer Alisson i Liverpool 85 point, Marc-André ter Stegen fra Barcelona scorer 74 point, og Thibaut courtois fra Real Madrid scorer beskedne 69 - i hvert fald sammenlignet med Kasper Schmeichel.

CIES har også offentliggjort fodboldens i øjeblikket bedste back, midtstopper, midtbanespiller og angriber.

De 'priser' går til henholdsvis Liverpools Andrew Robertson, Paris Saint-Germains Thiago Silva, Manchester Citys Kevin De Bruyne og Barcelonas Lionel Messi.

Kasper Schmeichels fremragende form vækker minder om den pragtsæson, han havde, da Leicester tog det sensationelle mesterskab i 2015/16-sæsonen. Det skete med bare 36 indkasserede mål i 38 Premier League-kampe.

Leicester har i øjeblikket Premier Leagues bedste defensiv med blot otte indkasserede mål i foreløbigt 12 kampe, hvilket sender dem på en øjeblikkelig andenplads. Så vi siger det bare allerede nu: Leicester giver odds 35 i skrivende stund til at vinde Premier League.