Håbefulde forventninger blev afløst af en gedigen mavepuster for alle fans og aktører i dansk fodbold sent mandag aften.

Regeringens genåbningsplan involverede ikke genåbning af de danske fodboldstadioner, hvor man må vente på en ekspertgruppes vurdering af muligheden for, at fans igen kan komme på stadion. Det arbejde begynder først i midten af april.

Den beslutning undrer sportschefen hos Nent Group, Kim Mikkelsen. Selskabet bag TV3-kanalerne er nemlig meget afhængige af, at fans fylder stadionsæderne ud.

»Jeg synes, at det er meget ærgerligt, at vi ikke får nogen tilskuere ind på de danske Superliga-stadioner. Det betyder selvsagt rigtig meget for tv-produktet, at der er mennesker og stemning på lægterne,« forklarer Kim Mikkelsen i et skriftligt svar til B.T.

Hvad det betyder for kanalernes seertal, vil han ikke komme ind på, men det er tydeligt, at Kim Mikkelsen finder regeringens plan, eller manglen på samme, yderst kritisabel.

»Det virker ikke til, at fodbolden havde mange venner på Christiansborg i går.«

Fodboldekspert på TV3 Sport Jonas Schwartz bakker sin sportschef op. Han mener, at de mange tusinde fodboldfans med rette føler sig bevidst forbigået.

'Jeg orker ikke at se og høre på politikere. Min politikerlede har aldrig været større, og for første gang i mit liv overvejer jeg at stemme blankt ved næste folketingsvalg,' lyder det fra eksperten på Twitter.

De mange politiske bannere på Brøndby Stadion ved opgøret mellem Brøndby og AGF.
De mange politiske bannere på Brøndby Stadion ved opgøret mellem Brøndby og AGF. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Selvom Kim Mikkelsen klart og tydeligt er uenig i regeringens prioriteter, så mener han, at de seneste politiske budskaber fra Superliga-klubberne ikke hører til på deres kanaler.

Brøndbys fans havde op til kampen mod AGF sat adskillige bannere ud på de tomme tribuner på langsiden af Brøndby Stadion, hvor der blandt andet stod: 'There is not much Joy in life.'

Det var en klar stikpille til kulturminister Joy Mogensen, der blev transmitteret ud til seerne. Men nu vil Kim Mikkelsen ikke længere lægge platform til fansenes politiske budskaber.

»Vi kom med vores transmission af kampen mellem Brøndby og AGF til at lægge platform til noget, der minder om politisk propaganda, så vi har efterfølgende gjort det klart over for Divisionsforeningen, at vi i fremtiden ikke vil transmittere, hvis så markante og synlige politiske budskaber ikke fjernes fra vores kameralinser,« forklarer Kim Mikkelsen.

Det piller dog ikke ved, at de på TV3 står meget frustrerede tilbage sammen med tusindvis af fodboldfans og rasende Superliga-klubber, der finder det dybt påklageligt, at resten af samfundet lukker stille og roligt op, mens Superliga-kampene fortsætter for tomme tribuner.

'I midten af april bliver der taget stilling til en genåbning af stadioner. Det er bare ikke godt nok! Igen skal vi se på horder af mennesker, der vælter rundt i indkøbscentre efter stempelkander, hjørnesofaer og pølsehorn! Jeg er så træt af det,' skriver TV3-journalist David Kroner i et rasende Twitter-opslag.