Den tidligere Sønderjyske-spiller Eggert Jonsson bliver af en islandsk kvinde beskyldt for at have voldtaget hende i København tilbage i 2010.

Det skriver den islandske avis Stundin, der har været i kontakt med spillerens klub, FH. Til avisen bekræfter de, at de er bekendt med sagen.

»Hvem siger, at der er en politiefterforskning i gang? Hverken du eller jeg ved, om de er blevet sigtet i sagen. Lad os først og fremmest få det afklaret,« udtaler formand for FH, Vidar Halldorsson.

Det skulle være i forbindelse med en EM-kvalifikationskamp mod Danmark, at Eggert Jonsson sammen med landsholdskammeraten Aron Gunnarsson skulle have voldtaget kvinden i den danske hovedstad.

Eggert Jonsson (til venstre) i aktion for Sønderjyske.
Eggert Jonsson (til venstre) i aktion for Sønderjyske. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Gunnarsson er ifølge avisen tidligere blevet sat i forbindelse med sagen og var af den grund heller ikke udtaget til den seneste landsholdssamling.

Det fik ham til at afvise alle anklager pure, og han forklarede samtidig, at han aldrig har været afhørt af politiet i sagen.

Nu viser det sig dog, at Eggert Jonsson, der i flere år tørnede for Superliga-klubben Sønderjyske – og sågar også bar anførerbindet i en periode – også er anklaget.

Avisen Stundin skriver, at begge spillere skal afhøres af politiet i november i forbindelse med voldtægtsanklagerne fra kvinden.

EM-kvalifikationskampen mellem Danmark og Island i 2010 blev spillet 7. september. Danmark vandt opgøret 1-0 på mål af Thomas Kahlenberg i det 92. minut.

Både Eggert Jonsson og Aron Gunnarsson var en del af startopstillingen.

Jonsson spillede i Sønderjyske fra 2017 til 2020. Han har også en fortid i FC Vestsjælland og tørner i dag ud for den islandske klub Fimleikafélag Hafnarfjarðar – også kaldet FH.

Andre læser også