Ole Gunnar Solskjær tror på sin fremtid som Manchester United-manager.

»Alle mine samtaler med klubben har været positive. Vi kan ikke reagere på larmen udenfor. Der vil altid være kritik, og det kræver en stærk mentalitet at være her,« siger han:

»Jeg har, klubben har og staben har en meget stærk mentalitet, og vi holder fast i det, vi tror på. Jeg har stor tiltro til det.«

Nordmanden reagerer fredag for første gang på den tsunami af kritik (blandt andet fra klublegenden Rio Ferdinand), der er skyllet mod ham i den forgangne uge oven på 0-2-hjemmenederlaget i Premier League.

Skuffelse i Manchester United-lejren efter nederlaget til Burnley.
Skuffelse i Manchester United-lejren efter nederlaget til Burnley. Foto: PAUL ELLIS
Vis mere

Her sluttede kampen med halvtomme tribuner og tilskuer-krav om fyresedler til både Ole Gunnar Solskjær og den magtfulde næstformand, Ed Woodward.

På et pressemøde fredag slår Manchester United-manageren fast, at han følger den genopretningsplan for storklubben, som blev iværksat, da han kom til i december 2018.

»Når man først er begyndt på noget, skal man holde sig til planen. Jeg har ikke tænkt mig at lave om på noget efter seks, ni eller 10 måneder i jobbet og begynde at tro på noget helt andet,« siger Ole Gunnar Solskjær.

Han slår fast direkte henvendt til klubbens tilhængere: »Jeg tror, at vores fans ved, hvad vi er begyndt på, og jeg er blevet bedt om at udføre det job.«

Ole Gunnar Solskjær har været lidt over et år i Manchester United.
Ole Gunnar Solskjær har været lidt over et år i Manchester United. Foto: PAUL ELLIS
Vis mere

Problemerne hober sig dog op i Manchester United, der indtil videre allerede har tabt fire kampe (!) i 2020.

Nederlaget til Burnley markerede samtidigt en negativ milepæl for Ole Gunnar Solskjær. Siden hans midlertidige ansættelses blev vekslet til en permanent aftale i marts sidste år, har holdet tabt flere Premier League-kampe, end det har vundet: 12 nederlag, 11 sejre.

Manchester United-manageren holder dog fast i, at det ikke udelukkende kan gå fremad i klubbens nuværenden situation.

»Genopbygningen går ikke i én retning hele tiden, som jeg har sagt mange gange. Fundamentet skal lægges, og kulturen skal etableres. Truppen består af en god kerne af spillere, der tror på, at det, vi har gang i, vil føre os frem - både med ankomsten af nye spillere og andre, der kommer tilbage fra skader,« siger Ole Gunnar Solskjær:

»Det er nødvendigt at rive hele huset ned. Man kan ikke bare fjerne taget. Ja, vi har været igennem nogle regnfyldte dage, og vi kunne ønske, at taget stadig var på - men vi kan ikke gemme os.«

Nordmanden sammenligner i øvrigt sin situation med den fase, som Premier Leagues suveræne tophold, Liverpool med manager Jürgen Klopp, har været igennem.

»Jürgen har brugt fire år på at bygge holdet op, og de gør det ret godt nu. Så det er ikke et 'quick fix', det handler ikke om 8-10 nye spillere i transfervinduet. Vi har haft ét fint transfervindue, og nu forsøger vi også at gøre noget,« siger Ole Gunnar Solskjær.

I weekenden gælder det ikke Premier League for Manchester United, men i stedet FA Cuppen og Tranmere.