Ståle Solbakken har været i telefonrøret med Dame N'Doye.

Langtfra for første gang, men denne gang var det lidt mere alvorligt, da FC København-manageren ringede op. For det handlede om, hvordan Dame N'Doye havde smækket med døren på vej ud af den klub, hvor han vil blive husket som en legende.

Dame N'Doye mente, at tilbuddet om en kontraktforlængelse fra FC København var så dårligt, at det tvang ham til selv at gå. Det skrev han på Instagram, og det har Ståle Solbakken taget en snak med ham om.

»Hans forklaring eller undskyldning til mig var, at han bare svarede nogle på Instagram, som havde skrevet til ham, at han var pengegrisk eller sådan noget. Og derfor svarede han sådan. Men det var jo umodent,« siger Ståle Solbakken på græsset i Telia Parken og fortsætter:

N'Doye efter sit sejrsmål mod FC Nordsjælland.
N'Doye efter sit sejrsmål mod FC Nordsjælland. Foto: Lars Møller
Vis mere

»Jeg har sagt det til ham, og jeg har taget den hårdt. Jeg har sagt, at det er totalt uacceptabelt.«

FC Københavns manager havde kort forinden på pressemødet inden københavnernes Europa League-returopgør mod Basaksehir allerede fortalt, hvordan han og FC København havde strukket sig langt for at beholde Dame N'Doye.

Og hvordan hans forhold til senegaleseren har været undervejs i karrieren og stadig er i dag.

»Jeg har grejet denne fyr siden 2009 – dag og nat. Jeg tror, jeg er den i hele verden, der grejer ham bedst. Han har ringet til mig om dagen og om natten. Når han har penge, og når han ikke har penge. Når han er ked af det og lykkelig, og når han skifter klub, og når han er i andre klubber. Andre trænere har ringet til mig. Slaven Bilic, da han var i Lokomotiv Moskva, hvor han spurgte: 'Hvad er der med ham her Doye?'« lød det fra Solbakken på pressemødet.

Dame N'Doye i 2012.
Dame N'Doye i 2012. Foto: Claus Bech
Vis mere

Ståle Solbakken har kendt Dame N'Doye i mange år, og selv om angriberen valgte at melde hårdt ud på sine sociale medier, ændrer det ikke på forholdet mellem de to.

»Jeg har også talt med ham i dag i fire-fem minutter. Han er okay. Vi er okay. Vi har tilbudt det, som vi mente var grænsen for, at det kunne lade sig gøre. Han og hans agenter er ikke enige med os i det,« siger Solbakken og uddyber:

»Vi gav ham et tilbud. Jeg tror, at rigtig mange klubber ikke ville have givet ham et tilbud. Vi gav ham også et rigtig godt tilbud. Men de var uenige, og sådan er livet.«

Dame N'Doye sagde nej til tilbuddet på et års forlængelse med FC København, og der fik han så et nyt tilbud om at forlænge, så han kunne være med, når københavnerne møder Basaksehir og skal vende 0-1 til en samlet sejr for så at kunne møde Manchester United i kvartfinalen i Europa League.

Det ønskede han dog ikke at gøre. Men det ændrer ikke på, at han nok skal blive husket i FC København, forsikrer Ståle Solbakken.

»Når corona er væk, stadion er fuld og måske på en europæisk aften kan han få en sidste omgang med stående ovationer, eller vi kan bygge en statue. Vi kan bære ham rundt. Der er ingen hard feelings,« siger Ståle Solbakken.