Der er milliarder på spil, når danskerklubben Brentford i aften står ansigt til ansigt med Fulham på Wembley i Championship-playoff-finalen.

Vinder Brentford kampen er den danske træner Thomas Frank og hans landsmænd på banen – Emiliano Marcondes, Christan Nørgaard, Mathias Jensen og Henrik Dalsgaard – klar til mægtige Premier League i næste sæson.

Forklaringerne på succesen i denne sæson for den lille London-klub, som har danske Rasmus Ankersen som direktør, har været mange: Et veludviklet scouting-netværk, banebrydende brug af data og en fasttømret spillestil blandt andet.

Men skal hemmeligheden i virkeligheden findes et helt andet sted? For eksempel hos dan danske landsholdsspiller og viceanfører Henrik Dalagsaard og hans hang til rockmusik?

Foto: JOHN SIBLEY
Vis mere

For når Brentford-spillerne går på banen, er det sidste, de har hørt i omklædningsrummet, Blurs guitar-dominerede megahit fra 1997 'Song 2'. Det er et tiltag, Dalsgaard har trumfet igennem i denne sæson, hvor holdet særligt i foråret og efter coronapausen har været flyvende.

»Det er med til at få os i gang,« fortæller den 32-årige højreback til Daily Mail inden aftenens vilde brag. Klubbens største kamp i nyere tid.

»De unge spillere plejede at sætte sådan noget værre lortemusik på. De siger sikkert det samme om min musik, men jeg satte foden ned og forklarede dem, at jeg altså er viceanføreren,« siger DJ Dalsgaard.

Hvis Brentford vinder over Fulham på Wembley, vil det sikre klubben oprykning til Premier League og garantere fremtidige indtægter på omkring 1,3 milliarder kroner (160 millioner pund) over tre år.

Kampen starter kl. 20.45 og kan følges LIVE her på bt.dk