Den tidligere Brøndby-spiller Christian Nørgaard er årsagen til, at det hele har klikket for Brentford, mener træner Thomas Frank.

De kender hinanden fra en fælles fortid i Brøndby, men det var først i Brentford, at samarbejdet for alvor begyndte at bære frugt. Sidste år hentede Brentford og Thomas Frank danske Christian Nørgaard til klubben fra italienske Fiorentina, hvor karrieren var gået i stå efter et skifte fra Brøndby.

Nu er midtbaneslideren så en essentiel del af Brentfords Premier League-drømme.

»Nørgaard har været enestående. Det må jeg bare sige. Han er lige præcis den brik, vi manglede i puslespillet for at gøre holdet komplet. Vi havde brug for den defensive midtbanespiller, der både kan presse fremad og bryde bolde. Og samtidigt er han så god på bolden.«

»Han har fået det til at klikke. Han har præsteret så solidt, så flot og på så højt niveau gennem hele sæsonen,« lyder de store ord fra Frank og tilføjer:

»Vores trio 'BMW' (Said Benrahma, Ollie Watkins og Bryan Mbeumo, red.) oppe foran har løbet med roserne. De har scoret en masse mål, og alle tre er klassespillere, men det er 'Nør', der har været med til at stabilisere hele holdet.«

Med en dansk assistenttræner i Brian Reimer og danske spillere i Christian Nørgaard, Mathias Jensen, Henrik Dalsgaard, Emiliano Marcondes, Luka Racic, Mads Bech og Mads Roerslev er Frank meget fokuseret på at fastholde en engelsk tone i den engelske klub.

»Jeg er meget opmærksom på, at vi er en engelsk klub med en engelsk kultur. Jeg har fokus på, at vores danskere ikke sidder for meget sammen i danske grupper og i stedet prøver at blande sig.«

»Alt er på engelsk. Når jeg taler til truppen, er det på engelsk. Også når jeg henvender mig til danskerne,« siger Frank, der dog helt naturligt tager én-til-én-samtaler med de danske spillere på modersmålet.

Og der er intet, der tyder på, at der kommer færre danskere i klubben. Uanset om det hedder Premier League eller Championship efter tirsdagens playoff-gyser mod Fulham.

»Det er naturligt, at når der en danskerkerne i klubben også i form af en dansk sportschef (Rasmus Ankersen, red.), at der kommer flere danskere. Det er der, vi har et godt kendskab og et godt netværk,« siger Brentford-træneren.