Julemåneden begyndte katastrofalt for AC Milan-stjernen Simon Kjær, da han 1. december blev alvorligt skadet i sit ene knæ.

Siden har den danske landsholdsanfører været tavs, men nu taler han ud i et interview med Milan TV. Og han taler ikke kun om den frygtelige skade.

32-årige Simon Kjær sætter også nogle ord på et vildt 2021.

»Jeg har det fint. Desværre fik jeg en alvorlig skade, og det tager tid og tålmodighed. Jeg slår ikke meget op på sociale medier, jeg lever mit liv med min familie,« siger fodboldstjernen og fortsætter:

Foto: LUCA ZENNARO
Vis mere

»Men nu har jeg chancen for at takke alle for deres beskeder, og jeg er ked af, at jeg ikke har sagt så meget. Mit mål nu er at arbejde hårdt og komme tilbage.«

Og Simon Kjær skjuler overhovedet ikke, at han gør alt, hvad han kan, for at få sin krop tilbage i form.

»Nu træner jeg seks til otte timer om dagen. Jeg kommer til Milanello (AC Milans træningscenter, red.), jeg arbejder derhjemme. Jeg arbejder på hvad som helst, som der er at arbejde på. Det kommer til at tage tid, men jo mere jeg gør, jo større er chancerne for at komme tilbage stærkere.«

Den danske landsholdsstjerne blev helt præcist skadet 1. december i en Serie A-kamp mod Genoa. Han måtte bæres fra banen, efter han havde vredet sig i smerte.

I sin skadesperiode har Simon Kjær haft tid til at tænke lidt over tingene – og tænke tilbage på et vanvittigt fodboldår.

»Alt kan ske i fodbold. 2021 har været et år ... Det, der skete med min ven til EM (Christian Eriksen, red.), at deltage i Ballon d'Or-ceremonien for første gang som nomineret og så at få min første alvorlige skade i karrieren... Det er noget, der giver mig muligheden for at tænke lidt.«

Helt præcist blev landsholdskaptajnen korsbåndsskadet. Det betød, at han måtte en tur under kniven 3. december.

AC Milan har meldt ud, at de forventer, at Simon Kjær er ude i op til seks måneder. Og når han er tilbage, er det til øget konkurrence.

Cheftræner Stefano Pioli har således slået fast, at AC Milan kommer til at bruge vinterens transfervindue på at forstærke sig på Simon Kjærs position i forsvaret.

Med skadens omfang ligger det desuden fast, at Simon Kjær kommer til at misse de landskampe, Danmark skal spille i marts.

Kjær har været stærkt spillende i hele 2021 og blev forleden nummer 18 i afstemningen om Ballon d'Or – mediet France Footballs titel til verdens bedste spiller i det forgangne år.

Kjær skiftede til Milan fra den spanske klub Sevilla i januar 2020 og har etableret sig som fast mand. Han har spillet 71 kampe og scoret en gang for klubben.

For landsholdet står Kjær noteret for 119 kampe og fem scoringer.