Tirsdag eftermiddag afholdte Lars Høgh reception for hans nyudgivet bog 'Der er antal på alt'.

Her havde prominente navne fundet vej hen, blandt andet landstræner Kasper Hjulmand og tidligere Manchester United-målmand Peter Schmeichel, og der er ingen tvivl om, at den tidligere landsholdskeeper er en yderst populær herre.

»Hans betydning som træner – og især som træner for min søn – kan ikke undervurderes. Jeg har sagt til ham, at det var rart for mig som far at have Lars som Kaspers mentor. Kasper og Lars har været en fantastisk enhed. Meget af det, Kasper gør i dag, er med direkte linje til Lars,« siger Peter Schmeichel til TV 2.

Flere medier, heriblandt B.T., har i de seneste dage beskrevet, hvordan Lars Høghs helbred er i en skidt tilstand, hvor hans krop ikke kan klare mere kemo.

Kasper Hjulmand og Peter Schmeichel under bogreception hos forlaget Lindhardt og Ringhof i København, tirsdag den 16. november 2021. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Kasper Hjulmand og Peter Schmeichel under bogreception hos forlaget Lindhardt og Ringhof i København, tirsdag den 16. november 2021. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Af den grund meldte Høgh også afbud til den netop afsluttede landsholdslejr. Men på trods af et skrantende helbred, havde Lars Høgh alligevel overskud til at besøge landsholdsspillerne i Helsingør. Noget, der betyder meget for landstræner Kasper Hjulmand.

»Det er meget svært at beskrive, hvor meget han egentlig betyder for landsholdet. Han er i kulturen og er en stor del af det, vi gerne vil være, og det vi er. Oftest er det sådan, at en målmandstræner træner målmændene, men Lars er meget, meget mere end det. Han er også vores psykolog, mentor og samlingspunkt. Jeg tror, at alle spillere og staben har et referencepunkt indtil Lars, hvor de kan sige, at de kan føle sig utroligt fortrolige med ham,« siger Kasper Hjulmand.

Lars Høgh fik konstateret kræft i bugspytkirtlen i 2018. I første omgang reagerede hans krop godt på kemoterapien, som ellers kun hjælper 20 procent af dem med denne kræftform.

Siden da har han dog fået flere tilbagefald, hvilket har gjort, at han skiftevis har været med og ikke med, når landsholdet har været samlet.

Lars Høghs selvbiografi 'Der er antal på alt' udkom mandag 15. november.