Den tidligere landsholdsspiller Nicklas Bendtner skal om ganske kort tid møde op i Københavns Byret.

For torsdag skal den danske fodboldstjerne nemlig stå skoleret foran en dommer i en sag, hvor den tidligere Arsenal-spiller er tiltalt for i alt syv forhold, der alle vedrører overtrædelse af færdselsloven.

B.T. kunne allerede i april afsløre, at Bendtner var endt i problemer med sin dyre Porsche Taycan Turbo S til omkring to millioner danske kroner.

Her fremgik det af et anklageskrift, som B.T. havde fået aktindsigt i, at fem af de syv forhold vedrører kørsel uden kørekort, mens de resterende to forhold vedrører hastighedsovertrædelser.

Foto: Niels Christian Vilmann
Vis mere

Og det er netop de tilfælde, som gør, at den 33-årige pensionerede fodboldspiller nu skal møde op i retten torsdag, hvor retssagen begynder.

Første tilfælde fandt ifølge politiet sted 9. juni sidste år, hvor Nicklas Bendtner dels kørte uden kørekort på Nørre Allé i København, ligesom han også kørte med mindst 58 kilometer i timen i et tættere bebygget område, hvor grænsen er 50 kilometer i timen.

Et par måneder senere var den så gal igen, da Bendtner ifølge anklageskriftet bragede ud af Helsingørmotorvejen med 157 kilometer i timen, selv om grænsen her kun var 110.

Netop den hastighedsovertrædelse medfører normalt et klip i kørekortet, men ifølge politiet havde den tidligere landsholdsbomber heller ikke på det tidspunkt generhvervet sit kørekort.

En problem for Nicklas Bendtner, der tilsyneladende også gjorde sig gældende ved de resterende to forhold, som begge fandt sted i 2021.

Først på Færgestationsvej i Rødby i januar og en måned senere på Amagermotorvejen i København. Begge gange uden han ifølge politiet havde generhvervet kørekortet.

Anklageskriftet viser desuden, at anklagemyndigheden har nedlagt påstand om bødestraf, ligesom de også mener, at den tidligere angribers dyre bil skal konfiskeres.

Nicklas Bendtners forsvarer Anja Velbæk Mouridsen oplyste i april til B.T., at hendes klient erkender sig skyldig i de to forhold, der vedrører hastighedsovertrædelser, men han afviser at have kørt uden kørekort.

»Vi er uenige i anklagemyndighedens opfattelse af reglerne og den måde, som de fortolker EU-reglerne og de danske regler, som gennemfører EU-retten i Danmark. Efter vores opfattelse har han et gyldigt britisk kørekort, som også giver ham førerret i Danmark,« sagde hun dengang.