Jubel, råb, røde farver, røg, dans, romerlys.

Det første mesterskab i 30 år har betydet stor glæde og jubel blandt Liverpools fans, og tusindvis valgte at feste i de engelske gader.

Men det er ikke alle, der deler entusiasmen. Selvom rigtig mange har været ude og lykønske den engelske klub for et 'fortjent mesterskab', har tv-billederne af de mange fans vakt opsigt.

For her kan man netop se, hvordan de samlede sig i store grupper og fejrede den store triumf.

Mange Liverpool-fans fejrede mesterskabet sammen torsdag aften, og det har gjort mange sure.
Mange Liverpool-fans fejrede mesterskabet sammen torsdag aften, og det har gjort mange sure. Foto: PAUL ELLIS
Vis mere

Og det har fået mange op i det røde felt. De mener nemlig, det er forkert, når situationen er, som den er med coronavirus i hele verden.

Her er blot et udpluk af de mange reaktioner på blandt andet Twitter:

  • 'Hatten af for Liverpool, det er uden tvivl fortjent. Men I fans er en skændsel og har svigtet klubben. De har spyttet sundhedsmyndighederne i ansigtet i aften. 19/20 bliver ikke husket for Liverpools første mesterskab, det bliver husket for Covid 19'.
  • 'Hver eneste fan der er med, er en skændsel. Sidst jeg tjekkede var pandemien ikke slut, og fodbold er ikke vigtigere end sundhed/liv'.
  • 'Der er en fucking pandemi, og de viser Liverpool-fans der samles i grupper, fester og tænder romerlys som var det en helt normal dag. Efter uger hvor der er blevet talt om, at fodboldfans vil holde afstand og opføre sig ordentligt.'
  • 'Forsvandt corona, fordi Liverpool vandt ligaen? Det tror jeg ikke. Fans er selviske, når de tager afsted og fejrer det uden social distance og gør kun processen langsommere'.
  • 'Alle der tror, de er bedre end en virus, er idioter. Folk der er med i BLM-demonstrationer, folk der samles i store flokke på stranden, OG Liverpool-fans der fejrer det sammen. Den eneste respekt der ikke bliver vist er for sundhedsmyndighederne.'

Liverpool-fans fejrede den store triumf torsdag aften.
Liverpool-fans fejrede den store triumf torsdag aften. Foto: OLI SCARFF
Vis mere

Liverpool blev mestre sent torsdag aften, da Manchester City tabte deres kamp til Chelsea. Og de er ikke det eneste fodboldhold, der har vundet noget under coronakrisen.

Det samme gjorde Napoli i sidste uge, da de besejrede rivalerne fra Juventus i Coppa Italia-finalen. Det medførte også nogle historiske scener - bare ikke på den gode måde.

For ligesom det var tilfældet med Liverpools fans torsdag aften, valgte hundredevis af italienere at fejre sejren i Napolis gader, og det fik den italienske vicedirektør for World Health Organization (WHO) Ranieri Guerra til at råbe op.

»Vi har ikke råd til sådan noget i øjeblikket. Heldigvis skete det i Napoli, hvor guvernøren og borgmesteren har lagt strenge restriktioner, og hvor udbruddet af virussen er lavere end i andre områder,« sagde han.