Politibetjenten fra Syd- og Sønderjyllands Politi, der i sidste uge brugte sin stav mod en AaB-fan, slipper for en undersøgelse og straf.

»Vi fik tilsendt en video, der viser episoden, men på baggrund af den har vi valgt ikke at indlede en undersøgelse mod betjenten,« siger Claes Vestergaard, der er kontorchef hos Den Uafhængige Politiklagemyndighed, til B.T.

Sagen landede ellers på bordet hos netop Den Uafhængige Politiklagemyndighed, efter politibetjentens arbejdsgiver sendte den videre hertil.

Er sagen så helt lukket?

»Nej, det er den ikke helt. Det er sådan, at vi har fået en anmeldelse fra en borger. Den anmeldelse er vi ved at se nærmere ind i for at undersøge, om vi skal indlede en undersøgelse på baggrund af det. Det må tiden vise.«

Sådan så det ud foran stadion under sidste uges pokalfinale.
Sådan så det ud foran stadion under sidste uges pokalfinale. Foto: presse-fotos.dk
Vis mere

Du kan se videoen, hvor betjenten trækker sin stav og slår flere gange på en AaB-fan ude foran stadion, øverst i artiklen.

Tumulten opstod, da flere AaB-fans forlod stadion under pokalfinalen mellem AaB og Esbjerg i sidste uge. Politiet har efterfølgende forklaret, at det var nødvendigt at bruge magt i form af stav.

'Med henvisning til politiloven besluttede indsatslederen administrativt at frihedsberøve de problemskabende fans. Under aktionen opstår der tumult, og gruppen sætter sig til modværge. Der anvendes magt, herunder stav,' lød det fra Syd- og Sønderjyllands Politi, inden de forelagde sagen for Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

Ordensmagten tilføjede i deres pressemeddelelse, at fansene var aggressive og forsøgte at smadre vinduer. Det var også en af årsagerne til, at nogle af dem blev placeret i et futtog.

AaB-fans under pokalfinalen.
AaB-fans under pokalfinalen. Foto: Claus Fisker
Vis mere

Går den pågældende betjent stadig på arbejde?

»Ja, det vil jeg tro, men jeg kan ikke svare dig med sikkerhed. Hvis han skal suspenderes eller sendes hjem, så er det en beslutning, som Syd- og Sønderjyllands Politi skal tage, og ikke os.«

AaB Support Club har efterfølgende taget afstand fra politiets håndtering af situationen, og de skriver i en pressemeddelelse, at brugen af stav var unødvendig.

B.T. har torsdag forsøgt at få en kommentar fra AaB Support Club, men de er endnu ikke vendt tilbage på henvendelsen.