Peter Mikkelsen var verdens bedste dommer. Det er ikke bare noget, som danskerne syntes. Det fik han papir på to gange i 1990’erne. Men den forhenværende fodbolddommer sidder nu lænket til sin kørestol og er afhængig af hjælp. Det skriver Ekstra Bladet.

Peter Mikkelsen er lam i venstre side af kroppen og har været igennem længere tids kræftbehadnling. Det startede i 2009, hvor et lille hul i panden fik ham til at gå til hudlægen. Det blev skrabet væk, men da hudlægen ikke fik det hele med, blev Mikkelsen pludselig ringet op fra Herlev Hospital og bedt om at komme forbi. Det viste sig, at han havde fået modermærkekræft, og Peter Mikkelsen fik fjernet op mod 60 yderligere modermærker på kroppen.

Her stoppede det dog ikke for den tidligere topdommer. Tiden gik, men i 2014 måtte han forbi hospitalet med et ophævet ben. Efter en del tovtrækkeri fik Peter Mikkelsen endelig den hjerneskanning, som han havde bedt om. Resultatet var nedslående.

»Det var en yngre læge, der skulle fortælle mig resultatet den dag. Jeg ville gerne have min kone, Katarina, med. Lægen kom ind på stuen, hvor jeg sad med min kone, hvorefter han sagde: »Hvad tror du selv, det er?«. Jeg havde tænkt på borrelia eller en blodprop. Men jeg siger til ham: Hvad fanden, er det en gættekonkurrence, det her? Du kender resultatet. Du skal bare fortælle mig det, fordi jeg har ventet længe på svaret,« siger Mikkelsen til Ekstra Bladet og fortsætter.

»Lægen siger, at det hverken er borrelia eller en blodprop, og så kom han endelig til sagen. Skanningsbilleder har vist, at det er fire metastaser i hjernen. Den melding var et kæmpe chok for mig,« siger Peter Mikkelsen, der også fik besked om, at modermærkekræften havde spredt sig fra hjernen til flere steder i rygsøjlen, leveren og højre lunge.

Peter Mikkelsen har været tre år i immunterapi og er blevet opereret to gange i hjernen. Han har afvist en tredje hjerneoperation, fordi skanninger har vist, at der her og nu ikke er noget aktivt cancer i kroppen.

Han har taget kampen op, og det agter han at blive ved med. Han giver ikke op, og han er heller ikke bange for døden.

»Døden ligger hele tiden lige rundt om hjørnet. Lige nu har jeg bare ikke tid til at beskæftige mig med døden. Men jeg er ikke bange for at dø. Hvis det bliver det, så tackler vi det på en god måde. Heldigvis ved jeg, hvordan jeg skal tackle døden,« siger Peter Mikkelsen.