Lyt til artiklen

Nicklas Bendtners ophold i Rosenborg er gået fra optur til nedtur.

For den danske angriber er endnu en gang blevet vraget til en ligakamp. Dermed har Nicklas Bendtner ikke været i aktion for den norske klub siden 28. april mod Molde.

Og den 31-årige danskers situation er noget, den tidligere Rosenborg-træner Kåre Ingebrigtsen har bidt mærke i.

»Det er simpelthen bare synd. Nicklas er en fantastisk fodboldpersonlighed. Det er en trist situation,« siger han til Dagbladet.

Det var netop Kåre Ingebrigtsen, der i 2017 hentede den danske angriber til Rosenborg, og derfor kender han også Nicklas Bendtner særdeles godt.

I den første sæson for Rosenborg nettede Nicklas Bendtner 19 gange og blev topscorer, mens han i sin anden sæson i klubben blot kom på tavlen fem gange. I denne sæson er det så blevet særdeles sparsomt med spilletid.

»Jeg har ikke grundlag for at udtale mig om, om det er andet end det sportslige, der gør, at han ikke var med mod Lillestrøm.«

»Men sådan som jeg kender Nicklas, har jeg kun positive ting at sige,« siger Kåre Ingebrigtsen og understreger, han aldrig oplevede problemer med danskerens motivation.

Nicklas Bendtner har kontrakt med Rosenborg resten af sæsonen, men klubben har tidligere antydet, at et sommersalg bestemt kan komme på tale.

»Vi ved aldrig hvordan, det udvikler sig. Men der er nok en sandsynlighed for det. Vi sælger spillere i hvert vindue, og dette er det sidste for Bendtner,« sagde Rosenborg-bestyrelsesformanden, Ivar Koteng, den 11. maj.

Samme aften kom Nicklas Bendtner så selv på banen på sin Instagram-profil.

'Jeg holder utroligt meget af klubben og ønsker kun klubben og mine holdkammerater det bedste altid. Jeg håber på snart at være en del af holdet igen og kunne hjælpe med til at vende skuden. Altid RBK,' skrev danskeren.