Først var han med til at sikre klubben en historisk oprykning, og nu har han indtaget Premier League med storm.

Brentfords danske cheftræner, Thomas Frank, er et brandvarmt navn lige nu, og det har også fået rygterne om hans fremtid til at svirre.

Engelske medier har for nylig berettet om, at den danske toptræner skulle være på blokken i storklubben Arsenal, og Brentfords sportsdirektør, Rasmus Ankersen, er da heller ikke bleg for at indrømme, at hans træner lige nu er en særdeles eftertragtet herre.

»Det er klart, at når det går godt – som det gør i Brentford – så bliver man selvfølgelig mere eftertragtet i markedet. Og Thomas fortjener selvfølgelig stor kredit for det arbejde, han har lavet her, siden han kom til for mere end tre år siden og før det som assistenttræner,« fortæller han til B.T.

Der er god grund til at smile, hvis man er Thomas Frank i øjeblikket.
Der er god grund til at smile, hvis man er Thomas Frank i øjeblikket. Foto: GLYN KIRK
Vis mere

Senest er det så en engelsk Telegraph-journalist, der nævner Thomas Frank som en potentiel afløser for Ole Gunnar Solskjær i Manchester United, og det er med andre ord ikke småjob, der potentielt ligger og lurer for danskeren.

Der er da også god grund til, at det netop er Thomas Frank, der bliver sat i forbindelse med flere storklubber.

Efter ni spillerunder er Brentford placeret på en imponerende niendeplads i Premier League foran flere store klubber, og det har været med flere vilde præstationer, hvor det blandt andet er blevet til en 2-0-sejr i premieren mod Arsenal, inden det senest endte 3-3 mod Liverpool i et højintenst og dramatisk opgør.

Men selvom skriverierne om trænerens fremtid bliver flere og flere, så er Rasmus Ankersen – for nu – ikke nervøs i forhold til, om hans dansker skulle se sig om efter en større adresse.

Sportsdirektør i Brentford, Rasmus Ankersen.
Sportsdirektør i Brentford, Rasmus Ankersen. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Han pointerer dog samtidig, at Brentford er en klub, der er stærk nok til at fortsætte i samme spor, selv hvis det skulle vise sig at blive uden Thomas Frank i fremtiden.

»Jeg ved bare, at vi har et godt samarbejde med Thomas, og jeg er sikker på, at Thomas sætter meget pris på at være i Brentford. Vi har ikke bare bygget et hold, vi har bygget en klub, som skal være robust nok til, at når der er en, der forsvinder, så kommer der en anden ind. Og sådan er det ikke kun på den post. Så lige så vel som at vi har stor respekt for det bidrag, som cheftræneren har gjort, så har han også stor respekt for den platform, klubben har skabt.«

Onsdag skrev det engelske medie TeamTalk, at Brentford har i sinde at forlænge med sin succesfulde danske træner, men at det skulle være på tegnebrættet lige nu, afviser Rasmus Ankersen.

Den danske sportsdirektør er dog fast besluttet på, at de to parter skal sætte sig ned »hen mod sommeren«, som han formulerer det.

»Vi er glade for Thomas, Thomas er glade for os. Så det er klart, at vi snakker selvfølgelig på et tidspunkt om, hvordan vi skal fortsætte samarbejdet. Men lige nu er alle fokuseret på at gøre det godt i Premier League. Så mange kampe har vi altså heller ikke spillet, så inden vi kommer helt op i skyerne, så skal vi lige fortsætte det, vi har gang i.«

Thomas Frank har tidligere stået i spidsen for flere danske ungdomslandshold, inden han fra 2013 til 2016 var cheftræner i Brøndby.

Han har kontrakt med Brentford til 2023.