Så er det officielt. Martin Braithwaite skifter fra CD Leganés til FC Barcelona for 135 millioner kroner. Dermed udløser storklubben Braithwaites frikøbsklausul.

Det skriver Barcelona på klubbens hjemmeside samt på deres officielle Twitter-profil.

Den danske landsholdsspiller får en kontrakt på fire og et halvt år, så den løber frem til sommeren 2024.

Danskeren skriver under på kontrakten 18.00 torsdag, mens der 18.45 er fotosession på banen på Camp Nou. 19.15 bliver han præsenteret i Ricard Maxenchs presserum. Braithwaite landede i Barcelona ved 13-tiden.

Ifølge B.T.s oplysninger får den danske angriber nummer 19 i Barcelona. Det er et nummer, som selveste Lionel Messi havde, inden han skiftede til nummer 10.

Martin Braithwaite har fået en frikøbsklausul skrevet ind i sin kontrakt. Den lyder på svimlende 300 millioner euro, der svarer til cirka 2,2 milliarder danske kroner. 

Onsdag kunne B.T. afsløre, at første kontakt fra Braithwaite til FC Barcelona blev taget 29. januar. Sidenhen var der snak frem og tilbage, og forhandlingerne blev efterfølgende intensiveret.

CD Leganés har under hele forløbet sagt, at Barcelona skulle betale de 135 millioner kroner, hvis de ønskede at købe Martin Braithwaite.

28-årige Martin Braithwaite.
28-årige Martin Braithwaite. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Barcelona har hentet danskeren i en periode, hvor transfervinduet er lukket. Men fordi Barcelona er ramt af længerevarende skader, har de fået dispensation til at hente en erstatning.

Det er en regel, der kun eksisterer i Spanien. Kravet er bare, at erstatningen skal hentes i Spanien, mens spilleren ikke må være registreret i europæiske turneringer som eksempelvis Champions League.

Og den spanske gigantklub virker tilfredse med at have hentet danskeren. De skriver i forbindelse med offentliggørelsen på deres hjemmeside, at Braithwaite kan meget end bare at lave mål.

De skriver, at Braithwaite kan bidrage med defensivt arbejde, fart og soloaktioner.

Flere medier har i løbet af ugen skrevet, at det er Barcelonas træner, Quique Setién, der har ønsket Braithwaite. Og man regner nu med, at danskeren træner med resten af truppen fredag, inden han kan komme i spil til lørdagens hjemmekamp mod Eibar.

Normalt ville Braithwaites tidligere danske klubber få en del af de 135 millioner kroner, men den regel gælder kun, hvis en spiller skifter fra et land til et andet. Og da det ikke er tilfældet, får de danske klubber ikke en krone.

I alt nåede den 28-årige dansker at spille 48 kampe for Leganés, hvor han har scoret 13 mål i 48 kampe. Han har i denne sæson lavet seks mål i La Liga.

FC Barcelona bliver Martin Braithwaites sjette klub som professionel efter Esbjerg, Toulouse, Middlesbrough, Bordeaux og altså Madrid-klubben Leganés.