En af århundredets mest uventede transfernyheder er netop landet.

Martin Braithwaite skifter til mastodonten FC Barcelona, hvor han har skrevet under på en kontrakt, der varer fire et halvt år.

Og hvis en klub har tænkt sig at udløse den danske angribers frikøbsklausul inden den 30. juni 2024, bliver den danske spiller Danmarks dyreste.

Med længder.

Den danske angriber er blevet udstyret med en frikøbsklausul på 300 millioner euro (hvilket svarer til mere end to milliarder kroner!!!), men det er mere end usandsynligt, at en klub beslutter sig for at udløse den.

Det er en regel i Spanien, at alle spillere skal have en frikøbsklausul, og derfor har Martin Braithwaite også fået en. I Leganés var den på 18 millioner euro (135 millioner kroner), og det er den, som FC Barcelona betalte for at få danskeren fri af kontrakten med Madrid-klubben.

Reglen er nemlig, at en klub ikke kan holde spilleren tilbage, så snart frikøbsklausulen er betalt.

Det var eksempelvis det, der skete for Neymar i 2017, da Paris Saint-Germain købte ham fri i FC Barcelona.

Til sammenligning var brasilianerens frikøbsklausul dengang 222 millioner euro (godt 1,658 milliarder kroner). Knap 600 millioner kroner lavere end Martin Braithwaites...

Den 28-årige angriber skal spille i nummer 19, hvilket er Lionel Messis tidligere nummer.

Ifølge B.T.s oplysninger lander Martin Braithwaite i Barcelona mellem klokken 12 og 14. Derefter køres han direkte til lægetjek, inden han bliver præsenteret officielt i klubben mellem klokken 18 og 19. Det kommer til at foregå på det legendariske stadion Camp Nou.

FC Barcelona bliver Martin Braithwaites sjette klub som professionel efter Esbjerg, Toulouse, Middlesbrough, Bordeaux og altså Madrid-klubben Leganés.

Du kan følge B.T.s livedækning af choktransferen her.