Cristiano Ronaldo skifter til sin tidligere klub Manchester United fra italienske Juventus. Det bekræfter den engelske fodboldklub på sin hjemmeside.

Klubberne er blevet enige om en transfersum, og Ronaldo skal nu kun blive enig med United om sine personlige vilkår. Desuden skal han have visum og bestå et lægetjek.

- Alle i klubben glæder sig til at byde Cristiano velkommen tilbage hos Manchester United, skriver klubben på hjemmesiden.

Tidligere fredag bekræftede Juventus-træner Massimiliano Allegri, at Ronaldo ville væk fra Torino-klubben.

Der har i de seneste mange dage været rygter om, at 36-årige Ronaldo ville skifte til Manchester City. Men sådan blev det ikke.

Manchester United kom på banen i nye rygter, og det endte med at blive portugiserens tidligere klub, der vandt kapløbet om at sikre sig stjernen.

Ronaldo spillede for United fra 2003 til 2009. Som 18-årig kom Ronaldo til United fra Sporting i hjemlandet. Nu er han tilbage i United efter 12 år i andre klubber.

Fra 2009 og frem til 2018 spillede Ronaldo i Real Madrid, hvor det blev til 450 mål i 438 kampe. Han vandt også Champions League tre år i træk med den spanske storklub.

Foto: Toby Melville/Reuters
Foto: Toby Melville/Reuters
Vis mere

Derefter skiftede han til Juventus, hvor det blev til tre sæsoner og to italienske mesterskaber. Det endte dog aldrig med europæisk succes, som var det store mål i Italien.

United har ikke vundet en titel, siden Alex Ferguson stoppede som manager i 2013.

Det vil United gerne ændre på under manager Ole Gunnar Solskjær, som tidligere fredag også blev spurgt til Ronaldo, inden det blev bekræftet.

- Cristiano er en legende i denne klub. Han er den bedste spiller i historien, hvis du spørger mig.

- Vi har altid haft en god kommunikation. Jeg ved, at Bruno Fernandes også har talt med ham. Han ved, hvad vi føler for ham.

- Hvis han skulle skifte fra Juventus, så ved han, at vi er her, siger Solskjær, der nåede at spille sammen med Ronaldo i United i sin aktive karriere.