Rebekah Vardy har valgt at tale. For at rense sit navn. Og for at beskytte sig selv og sin familie.

»Hvis jeg ikke siger noget, vil alle tro, at jeg er skyldig, og så vil tilsviningerne fortsætte,« siger hun.

Det er nu knap et par dage siden, at en af årets mest episke historier detonerede. Det skete, da Wayne Rooneys hustru, Coleen Rooney, fortalte, hvordan hun gennem et detektiv-arbejde over flere måneder havde regnet ud, hvem der i årevis havde lækket historier fra hendes private Instagram-profil til pressen.

På det sociale medie Twitter annoncerede fodboldfruen (en såkaldte wag) for hele verden, at den skyldige var en anden fodboldfrue, Rebekah Vardy, gift med Jamie Vardy. Se tweetet i bunden af artiklen

Rebekah Vardy står nu frem med sin version af den spektakulære historie for at imødekomme en folkestemning, der tydeligt holder med Team Coleen over Team Rebekah.

Det gør hun i et interview i Daily Mail.

»I løbet af 24 timer har det bare eskaleret og eskaleret. Jeg havde ikke tænkt mig at sige noget, men det er blevet så ekstremt: Jeg har fået at vide, at jeg burde dø, at mine børn burde dø, at mit ufødte barn burde dø. Det er uacceptabelt for enhver,« siger Rebekah Vardy:

»Jeg er sej, men det her har fået mig til at græde. Det er svært at forklare, hvor forfærdeligt det hele har været.«

Coleen Rooney har tilsyneladende afsløret sin ny tidligere veninde.
Coleen Rooney har tilsyneladende afsløret sin ny tidligere veninde. Foto: Jason Cairnduff
Vis mere

Rebekah Vardy understreger, at hun er uskyldig. Og at hun nu har hyret en it-ekspert til at undersøge, hvad der er foregået. Hun forklarer, at mange andre - pr-folk og marketing-folk - gennem årene har haft adgang til hendes Instagram-profil. En af dem må have stået for presse-lækkene, mener hun.

Men hun bruger også sin tale til at give igen over for anklagerne. Og anklageren.

»Jeg troede, at hun var min ven. Jeg sagde til hende: 'Du har fuldstændigt udslettet mig i fuld offentlighed og hængt mig til tørre. Hele verden hader mig',« som Rebekah Vardy udtrykker det.

De to kvinder talte i telefon med hinanden umiddelbart efter, at hele sagen eksploderede. Uden resultat.

Rebekah Vardy med sin mand, da Leicester sensationelt blev engelske mester i 2016.
Rebekah Vardy med sin mand, da Leicester sensationelt blev engelske mester i 2016. Foto: Darren Staples
Vis mere

Rebekah Vardy kommer i den forbindelse med følgende beskrivelse af diskussionen med Coleen Rooney:

»Det er som at diskutere med en due. Man kan fortælle den, at man har ret, og at den tager fejl, men den vil alligevel skide dig i håret,« lyder det.

Lidt mere opblødende lyder det også om Coleen Rooney:

»Men jeg også ondt af hende på en måde. Vi har begge været ofre for historier (i medierne, red), der ikke har været rare, og man ved ikke, hvor de kommer fra. Men det gør det ikke i orden bare at dumpe det her på mig og min familie,« siger Rebekah Vardy i seneste kapitel af fodboldfruernes monumentale sammenstød.