Red Bull som medejer af Brøndby IF?

Det kan blive en realitet. Det skriver Inside Business.

Den østrigske mangemilliardær Dietrich Mateschitz, der er medejer af koncernen, skulle i hvert fald have set sig meget lun på de blå-gule på Vestegnen. Så varm, at han ifølge mediet var på besøg i weekenden.

At der er brug for flere penge, skyldes blandt andet, at der er blevet købt mange dyre spillere. Samtidig er det ikke gået helt som det skulle på banen, og derfor kan Dietrich Mateschitz og Red Bull være en del af løsningen.

Den østrigske rigmand, der skulle være god for mere end 130 milliarder, skulle være interesseret i at købe sig ind i Brøndby, og det er ikke den første fodboldklub, han har fået øjnene op for.

Han ejer i forvejen både Red Bull Salzburg og RB Leipzig og skulle ikke være den eneste, der har interesse i den danske Superliga-klub. Det samme har en russisk delegation, der også har været på besøg, angiveligt.

Ifølge mediet bliver det afgørende, at en potentiel og kommende investor kan blive enig med Brøndby-ejer Jan Bech Andersen om klubbens fremtid - altså hvordan Brøndby fremover kan og skal blive en succes med et 'solidt økonomisk fundament'.

B.T forsøger at få en kommentar fra Jan Bech Andersen, men det er endnu ikke lykkedes.

Jan Bech Andersen og Brøndby har i weekenden angiveligt haft fint besøg.
Jan Bech Andersen og Brøndby har i weekenden angiveligt haft fint besøg. Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Vis mere

Tilbage i november 2019 præsenterede Brøndby regnskabet for tredje kvartal, og her lød det, at man forventede et underskud på 75 til 79 millioner kroner før skat for 2019.

»Brøndby får tæsk for et år, hvor der efter klubbens standarder ikke er så pokkers meget at skrive hjem om rent sportsligt,« lød det fra sportsøkonom Jesper Jensen i den sammenhæng.

Brøndby kom med nød og næppe med i Europa League-kvalifikationen, men formåede ikke at få avancement til gruppespillet. I 2019 er det derudover blevet til en tabt pokalfinale og en fjerdeplads i Superligaen.

Udviklingen i Brøndbys regnskab kom et år efter, at Brøndby ifølge sportsøkonomen var på rette vej. I 2018 solgte Brøndby blandt andet Christian Nørgaard og Frederik Rønnow for henholdsvis cirka 26 og 21 millioner kroner.