Kamil Wilczek er fortid i Brøndby.

Det oplyser klubben på Twitter, ligesom det fremgår af klubbens hjemmeside.

Og det er den tyrkiske klub Götzepe, der er næste destination for polakken.

»Jeg er utrolig stolt af at have repræsenteret Brøndby IF og opnået de milepæle, jeg har. Det er en ære, jeg altid vil have med mig, og især pokalfinalesejren i 2018 står for mig som et stort højdepunkt i min karriere,« siger angriberen, der har været i klubben fire år.

Kamil Wilczek er i gang med at forhandle sine personlige vilkår i Tyrkiet.
Kamil Wilczek er i gang med at forhandle sine personlige vilkår i Tyrkiet. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Brøndby oplyser, at Kamil Wilczek er rejst til Götzepe for at forhandle sine personlige vilkår, og polakken håber også selv, det hele falder på plads.

Det betyder, at Brøndby inden længe kan sige farvel til hele 25 ligascoringer fra det forgangne efterår, når Dominik Kaisers salg til tyske Hannover 96 også tages med i ligningen.

Til gengæld er fodbolddirektør Carsten V. Jensen kommet et stykke af vejen med at få slanket truppen økonomisk og samtidig hentet nogle vigtige millioner ind.

Det er også vigtigt i en tid, hvor Brøndby havde kalkuleret med et underskud på mellem 63 og 73 millioner kroner for 2019.

Sportsligt vil to af klubbens største profiler dog blive savnet, og Kamil Wilczek er ikke bare et iøjnefaldende farvel på grund af sine 71 Superliga-mål gennem de seneste fire år. Polakken er også klubbens anfører.

Kamil Wilczek blev i 2018 og 2019 kåret til 'årets spiller' i Brøndby IF, og han nåede i sin tid i den blågule trøje at spille 163 kampe og score 93 mål, og han har også sparket sig ind i hjertet på klubben.

»Kamil har med sine præstationer for Brøndby IF gennem årene mere end nogen fortjent muligheden for et sportsligt og økonomisk eventyr her på karrierens sidste stykke. Kamil vil altid have plads i vores hjerter og historie. Hvis de sidste detaljer falder på plads, vil skiftet samtidig sikre en vigtig økonomisk kompensation, der kan reinvesteres, hvilket gør Kamils tid i Brøndby IF til et mønstereksempel på, hvordan vi sikrer klubbens udvikling fremadrettet,« siger klubbens fodbolddirektør, Carsten V. Jensen, til klubbens hjemmeside.

Han fortæller desuden, at Kamil Wilczek havde mulighed for at skifte klub i sommer, men det blev ikke til noget.