Jesper 'Kasi' Nielsen vil tilbage i Brøndby, og målet er ambitiøst.

»Det skal være den bedste skandinaviske fodboldklub nogensinde,« siger han. Men meget skal lykkes, før hans drøm går i opfyldelse.

I modsætning til hans tidligere storsponsorat af klubben vil han denne gang være medejer af klubben. Storaktionær og bestyrelsesformand i Brøndby IF Jan Bech Andersen er ikke afvisende over for ideen. Ham vender vi tilbage til.

Så er der spørgsmålet om penge. Familien Nielsens holdingselskab er under konkurs, så Kasi-Jesper kan ikke eje noget. Men han udkæmper lige nu en strid om milliarder med sin tidligere forretningspartner, smykkefirmaet Pandora.

Jesper Nielsen bor i nærheden af byen Palma på Mallorca. Foto: Jacob Friberg
Jesper Nielsen bor i nærheden af byen Palma på Mallorca. Foto: Jacob Friberg
Vis mere

Her forventer Jesper Nielsen at få udbetalt i alt 2,3 milliarder kroner.

Slagsmålet udkæmpes ved voldgiftsretten, og Jesper Nielsen har nogle af landets bedste advokater, Kammeradvokaten, til at føre sin sag.

Det skyldes, at Kammeradvokaten som kurator i Kasis konkursbo har den interesse, at hvis Jesper Nielsen vinder, vil han også kunne betale sine kreditorer, der har over 100 millioner kroner til gode.

En af kreditorerne er Brøndby. Jesper Nielsen gik fra ukendt smykkesælger til at blive landskendt, da han i 2008 blev hovedsponsor af Brøndby IF.

Jesper Nielsen (anden fra venstre) præsenterede i oktober 2007 sit historiske store fem-årige sponsorat af Brøndby på et pressemøde.  
Jesper Nielsen (anden fra venstre) præsenterede i oktober 2007 sit historiske store fem-årige sponsorat af Brøndby på et pressemøde.   Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Som barn af Vestegnen har han stor kærlighed til klubben. Men sponsoratet på 100 millioner kroner årligt udløste også et mangeårigt helvede for ham. Skat rejste i 2012 et trecifret millionkrav mod ham for ulovlige skattefradrag af sponsoratet.

Nu skulle Jesper Nielsen bevise, at sponsoratet ikke bare var en personlig hobby, men rent faktisk en del af hans forretning. En sag, der kørte hele vejen til Højesteret, hvor den sidste år faldt ud til Jesper Nielsens fordel.

»Jeg skal ikke udfordre skæbnen en gang til,« siger 50-årige Jesper Nielsen, der denne gang hellere vil købe en stor portion aktier.

Storaktionær Jan Bech Andersen er positiv over for ideen.

»Han skal da være velkommen til at melde sig. Men det må vi tage, når den tid kommer,« siger han.

Kan du forestille dig et samarbejde, hvor Jesper Nielsen er medejer i stedet for sponsor?

»Det er at begynde at spekulere. Jeg håber, efter familien har kæmpet så meget, at de opnår det, de håber og tror på,« siger Jan Bech Andersen, der løbende taler med Jesper Nielsen.

Ifølge Jan Bech Andersen har Brøndby IF stadig omkring 30 millioner kroner til gode i konkursboet efter Kasi.

Brøndbys storaktionær og bestyrelsesformand, Jan Bech Andersen.
Brøndbys storaktionær og bestyrelsesformand, Jan Bech Andersen. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Penge, som Brøndby har afskrevet, men som klubben får i kassen, hvis Kasi vinder voldgiftssagen mod Pandora.

»Brøndby får deres penge, inden vi får dem. Da Skat tog os, havde vi stadig forpligtelser i Brøndby, som vi ikke længere kunne opfylde.«

»Men familien Nielsen har aldrig ønsket af løbe fra noget, så lige så snart Pandora betaler os, betaler vi også vores kreditorer,« siger Jesper Nielsen.

Voldgiftssagen mod Pandora ventes af blive afgjort i det nye år. Pandora har ingen kommentarer til sagen.