Der er absolut ikke nogen tvivl om, at Cristiano Ronaldo er Manchester Uniteds største stjerne.

Men betyder det, at man kan tillade sig alt?

Svaret er nej, hvis du spørger den tidligere United-spiller Rio Ferdinand, der kommer med kritik af sin tidligere holdkammerat efter Champions League-kampen mod Young Boys tirsdag.

Ikke for portugiserens præstation på banen, men for det, der skete udenfor. Cristiano Ronaldo blev nemlig skiftet ud med Jesse Lingard – der lavede en kæmpe brøler, der betød, at United tabte – og fra sidelinjen nøjedes Ronaldo ikke blot med at sætte sig ud til de andre spillere.

Cristiano Ronaldo dirigerede fra sidelinjen.
Cristiano Ronaldo dirigerede fra sidelinjen. Foto: PETER KLAUNZER
Vis mere

I stedet for viste tv-billederne, hvordan han flere gange stod op og agerede 'træner', og det burde han ikke få lov til.

»Jeg må være ærlig. Hvis jeg var træner, havde jeg simpelthen bedt ham om at sætte sig ned,« sagde Rio Ferdinand, der er fodboldekspert ved engelske BT Sport.

En holdning, den tidligere spiller Peter Crouch delte – dog med et lille forbehold.

»Hvis jeg havde været ude på bænken, havde jeg også bedt ham om at sætte sig ned,« lød det fra den tidligere Stoke-spiller, der dog også anerkender, at den 36-årige portugiser ikke er som alle andre.

»Men han er jo Cristiano Ronaldo, det er derfor, man lader ham gøre det,« sagde han med henvisning til, at Ole Gunnar Solskjær ikke satte sin superstjerne på plads, og den præmis købte Ferdinand da også.

For han forstår godt, hvorfor de scener får lov til at udspille sig. Noget, der i øvrigt er sket før. Eksempelvis ved EM i 2016, da Cristiano Ronaldo blev skiftet ud med en skade. Her stod han også på sidelinjen og dirigerede.

»Med Cristiano siger folk 'bravo, det er for fansene'. Han er bare passioneret. Han vil vinde, han er helt desperat efter at vinde, og han kan ikke styre det,« sagde Ferdinand, der da også tilføjede, at Cristiano Ronaldo er en spiller af en helt særlig kaliber.

Young Boys vandt kampen med 2-1 efter et mål i de døende sekunder. Manchester Uniteds mål blev sat ind af... ja hvem ellers, Cristiano Ronaldo.